We delen de passie met elkaar

 

We delen de passie met elkaar, zegt Simone Smid die haar vader binnenkort gaat opvolgen.


2021112 BGNU lid We delen passie met elkaar

“Het is heel bijzonder om zoveel tijd met elkaar door te brengen,” zegt Simone Smid, uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Hoogvliet. “Mijn vader is de uitvaartonderneming gestart in 2014, mijn moeder en ik sprongen af en toe bij als het druk was. Twee jaar geleden zei mijn vader dat hij het over een tijdje niet meer alleen kon en vroeg mij om bij het bedrijf te komen werken. Hij zei ‘je bent geknipt voor het vak!’. Ik was wel toe aan een nieuwe uitdaging, wilde graag iets nieuws leren. Ik heb toen de opleiding tot uitvaartverzorger met succes afgerond en sinds vorig jaar maart, toen het zo druk begon te worden door corona, draai ik zelf volledig mee als uitvaartverzorger. We zijn niet altijd vader-dochter, onze relatie is daarnaast ook zakelijk. Mijn moeder springt nog steeds bij als we een derde persoon nodig hebben.”

Vanwaar het lidmaatschap van BGNU? “Samen met andere uitvaartondernemers sta je sterker, het is toch een bijzondere branche, het is goed dat er een branchevereniging is.” Wij vinden kwaliteit belangrijk en wij zijn dan ook gecertificeerd met het SKU-keurmerk.

Hoe is het om nu zelfstandig uitvaarten te verzorgen? “Het is mooi om de cirkel rond te maken voor mensen. De dag van de uitvaart kan ook beladen zijn, je staat 100% op scherp, je wilt geen fouten maken, het moet goed gaan. Het leukste aan mijn vak vind ik de diversiteit aan mensen die ik ontmoet. Je probeert mensen te helpen de beste keuze te maken. Niets is standaard, alles kan, is ons motto!”