Nieuws


Resomeren in Europa

In Engeland schaft een crematorium een resomator aan. In Nederland vordert de benodigde wetswijziging langzaam maar gestaag.

Ethiek in uw dagelijkse praktijk

De BGNU-werkgroep Ethiek staat stil bij ethische dilemma's in de praktijk van de uitvaartverzorging.

Innovatief tillen

BGNU en TNO onderzoeken samen ontwikkelingen op het gebied van tillen voor de uitvaartverzorging.

Cybersecurity: beveilig uw bedrijfsnetwerk tegen cybercriminelen!

Cybercriminaliteit stijgt hard, jaarlijks is er voor ruim 8,8 miljard euro aan economische schade door cybercriminaliteit. Uit onderzoek van de Haagse Hogeschool - waaraan ook BGNU heeft meegewerkt - in het MKB blijkt dat 20% van de bedrijven slachtoffer is geworden van cybercrime. Onderzoek van McAfee toonde eerder aan dat 39% van de bedrijven in het MKB geen beveiligingsplan heeft.

Meer lezen over arbo-wet en duurzame inzetbaarheid?

BGNU volgt voor haar leden de ontwikkelingen rond arbo-zaken en duurzame inzetbaarheid op de voet. En BGNU heeft voor haar leden een mantelovereenkomst met Zilveren Kruis Achmea.

Tweede workshop Duurzame Inzetbaarheid: gezondheid en roosteren

Op 1 februari organiseerde BGNU de tweede workshop Duurzame inzetbaarheid. Onderwerp: gezondheid en roosteren. Marjo Klarenbeek van Uitvaartonderneming Snijders opende de deuren en verwelkomde 14 enthousiaste deelnemers.

Nieuwe wetgeving moet MKB-proof

Wet- en regelgeving moet werkbaar zijn voor mkb-ondernemers. De voorzitter van MKB Nederland, Michaël van Straalen, heeft daarom in de Tweede Kamer een pamflet over een MKB-statuut en MKB-toets aangeboden aan de vaste commissie Economische Zaken. BGNU ondersteunt dit initiatief van harte.

Geslaagd BGNU NetwerkEvent over duurzaamheid

Op woensdag 7 december 2016 hield BGNU het laatste NetwerkEvent van dat jaar. In Kontakt der Kontinenten in Soesterberg stond het thema duurzaamheid centraal. Esther Molenwijk, duurzaamheidsprofessional en sinds de oprichting betrokken bij GreenLeave was spreker tijdens dit drukbezochte Event.

Duurzame inzetbaarheid

BGNU organiseert het komende jaar (november 2016-november 2017) vijf workshopsover duurzame inzetbaarheid.

Verruiming eerste schijf vennootschapsbelasting vanaf 2018

Vanaf 2018 komt er een gunstige wijziging in de vennootschapsbelasting voor het midden- en kleinbedrijf.