Nieuws


Mooie uitvaart, onze dagelijkse praktijk

BGNU stelt dat onze keurmerkhouders dagelijks mooie uitvaarten verzorgen waarbij niet alleen op prijs en kwaliteit wordt gelet maar waarbij ook aandacht is voor de financiële draagkracht van de opdrachtgever.

Voorlichtingsbijeenkomsten wijzigingen Arbo-wet

Heeft u al actie ondernomen om de wijzigingen in de arbo-wet in uw ondernemingen door te voeren? Mocht u behoefte hebben aan meer informatie, kom dan naar een van de informatie-bijeenkomsten die VNONCW en MKB-Nederland speciaal voor u organiseren.

Financieel gezonde werknemers

Stress, concentratieverlies en verzuim: financiële problemen van een werknemer hebben negatieve gevolgen voor zijn duurzame inzetbaarheid. De website "financieel gezonde werknemers" geeft werkgevers handreikingen voor preventie en aanpak.

Goed en gezond personeel

Medewerkers die lekker in hun vel zitten, presteren beter. Branchevereniging BGNU geeft tips hoe je medewerkers gemotiveerd en gezond houdt.

Standaardformulier voor digitale aangifte van overlijden

BGNU heeft het voor elkaar gekregen dat wij tijdens de VNG/KING doe-dagen in april een presentatie konden geven over het belang van 1 standaardformulier voor de digitale aangifte van overlijden

BGNU-regiobijeenkomst Utrecht

Donderdag 18 mei is onder genot van een broodje en vers fruit de eerste BGNU-regiobijeenkomst Utrecht gehouden.

Palliatieve zorg en uitvaart

BGNU heeft meegewerkt aan het artikel "meer aandacht voor palliatieve zorg en uitvaart".

Resomeren in Europa

In Engeland schaft een crematorium een resomator aan. In Nederland vordert de benodigde wetswijziging langzaam maar gestaag.

Ethiek in uw dagelijkse praktijk

De BGNU-werkgroep Ethiek staat stil bij ethische dilemma's in de praktijk van de uitvaartverzorging.

Innovatief tillen

BGNU en TNO onderzoeken samen ontwikkelingen op het gebied van tillen voor de uitvaartverzorging.