Nieuws


Standaardformulier voor digitale aangifte van overlijden

BGNU heeft het voor elkaar gekregen dat wij tijdens de VNG/KING doe-dagen in april een presentatie konden geven over het belang van 1 standaardformulier voor de digitale aangifte van overlijden

BGNU-regiobijeenkomst Utrecht

Donderdag 18 mei is onder genot van een broodje en vers fruit de eerste BGNU-regiobijeenkomst Utrecht gehouden.

Palliatieve zorg en uitvaart

BGNU heeft meegewerkt aan het artikel "meer aandacht voor palliatieve zorg en uitvaart".

Resomeren in Europa

In Engeland schaft een crematorium een resomator aan. In Nederland vordert de benodigde wetswijziging langzaam maar gestaag.

Ethiek in uw dagelijkse praktijk

De BGNU-werkgroep Ethiek staat stil bij ethische dilemma's in de praktijk van de uitvaartverzorging.

Innovatief tillen

BGNU en TNO onderzoeken samen ontwikkelingen op het gebied van tillen voor de uitvaartverzorging.

Cybersecurity: beveilig uw bedrijfsnetwerk tegen cybercriminelen!

Cybercriminaliteit stijgt hard, jaarlijks is er voor ruim 8,8 miljard euro aan economische schade door cybercriminaliteit. Uit onderzoek van de Haagse Hogeschool - waaraan ook BGNU heeft meegewerkt - in het MKB blijkt dat 20% van de bedrijven slachtoffer is geworden van cybercrime. Onderzoek van McAfee toonde eerder aan dat 39% van de bedrijven in het MKB geen beveiligingsplan heeft.

Meer lezen over arbo-wet en duurzame inzetbaarheid?

BGNU volgt voor haar leden de ontwikkelingen rond arbo-zaken en duurzame inzetbaarheid op de voet. En BGNU heeft voor haar leden een mantelovereenkomst met Zilveren Kruis Achmea.

Tweede workshop Duurzame Inzetbaarheid: gezondheid en roosteren

Op 1 februari organiseerde BGNU de tweede workshop Duurzame inzetbaarheid. Onderwerp: gezondheid en roosteren. Marjo Klarenbeek van Uitvaartonderneming Snijders opende de deuren en verwelkomde 14 enthousiaste deelnemers.

Nieuwe wetgeving moet MKB-proof

Wet- en regelgeving moet werkbaar zijn voor mkb-ondernemers. De voorzitter van MKB Nederland, Michaël van Straalen, heeft daarom in de Tweede Kamer een pamflet over een MKB-statuut en MKB-toets aangeboden aan de vaste commissie Economische Zaken. BGNU ondersteunt dit initiatief van harte.