Nieuws


Pas op: oplichting!

Een Amerikaanse kapitein die u mailt dat zijn vrouw in uw vestigingsplaats begraven moet worden? Vertrouw het niet! De Amerikaanse brancheorganisatie NFDA waarschuwt voor het witwassen van geld van gestolen creditcards via de uitvaartbranche.

Uw voordelen van een NaVU-leerbedrijf

Het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) bestaat uit een theorie-examen en een praktijkstage. De stage moet doorlopen worden bij een door de Stichting NaVU erkend leerbedrijf.

BGNU en Digitale Nazorg tekenen partnerovereenkomst

Tijdens het BGNU NetwerkEvent op 4 oktober 2017 tekenden de branchevereniging voor uitvaartondernemingen en Digitale Nazorg een partnerovereenkomst die belangrijke voordelen aan BGNU-leden biedt.

Let op: kans op fraude met per post verstuurde facturen

Uitvaartondernemer Ton Claassen kan het bijna nog steeds niet geloven dat vier per post verstuurde facturen door criminelen zijn onderschept.

De Makers, van duurzame uitvaartproducten

Om mensen te inspireren en informeren over de mogelijkheden om een uitvaart duurzaam vorm te geven, heeft Stichting GreenLeave de serie ‘De Makers’ geïntroduceerd. In een serie van negen korte filmpjes laten producenten van duurzame uitvaartproducten hun ambacht zien.

Uitvaartbranche in de picture

Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert voor ons zeker geen onbekende cijfers over onze branche.

Vorderingen digitalisering aangifte van overlijden

BGNU heeft positief gereageerd op de internet-consultatie voor het digitaliseren van het B-formulier.

Geen overeenstemming tussen sociale partners in de SER

De werkgeversorganisaties VNO NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland hebben een brief naar informateur Zalm gestuurd waarin gemeld wordt dat het overleg tussen de sociale partners in de SER niet tot overeenstemming heeft geleid.

Aan de slag met inzetbaarheid

BGNU wijst u graag op deze interactieve bijeenkomst waar u met al uw vragen terecht kunt over het bespoedigen van terugkeer op de werkvloer van een medewerker.

Digitale dialoog Ethiek van start

BGNU zet ethiek op de agenda, een onderwerp dat structureel ook in onze branche aan de orde is.