Nieuws


Stand van zaken CAO-uitvaartbranche

Woensdag 14 februari vond de 3e onderhandelingsronde voor de cao-uitvaartbranche plaats. De onderhandelingsdelegatie was van beide zijden niet voltallig door onvoorziene persoonlijke omstandigheden waardoor geen onderhandelingsakkoord tot stand kon komen.

Wij zijn cybersecure. Toch?

BGNU heeft in 2017 veel aandacht besteed aan cybersecurity, en blijft dat doen! MKB-Nederland gaat door met het project “Veilig Zakelijk Internetten” en BGNU doet mee!

Rapport taskforce Lijkschouw en gerechtelijke sectie naar Tweede Kamer

Het rapport van de taskforce Lijkschouw en gerechtelijke sectie is 2 februari 2018 door de Minister van Justitie en Veiligheid aan de Tweede Kamer gezonden.

Tot 2020 geen boetes voor zzp'ers en hun opdrachtgevers

Minister Koolmees van Sociale Zaken meldt de Tweede Kamer dat tot 1 januari 2020 de zpp'ers en hun opdrachtgevers geen boete of naheffing krijgen als achteraf wordt vastgesteld dat er sprake is van een fictief dienstverband.

Quinten Fraai nieuwe directievoorzitter Monuta

Quinten Fraai (51) wordt per 1 februari 2018 benoemd als nieuwe directievoorzitter van uitvaartverzorger- en verzekeraar Monuta.

Pas op: oplichting!

Een Amerikaanse kapitein die u mailt dat zijn vrouw in uw vestigingsplaats begraven moet worden? Vertrouw het niet! De Amerikaanse brancheorganisatie NFDA waarschuwt voor het witwassen van geld van gestolen creditcards via de uitvaartbranche.

Uw voordelen van een NaVU-leerbedrijf

Het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) bestaat uit een theorie-examen en een praktijkstage. De stage moet doorlopen worden bij een door de Stichting NaVU erkend leerbedrijf.

BGNU en Digitale Nazorg tekenen partnerovereenkomst

Tijdens het BGNU NetwerkEvent op 4 oktober 2017 tekenden de branchevereniging voor uitvaartondernemingen en Digitale Nazorg een partnerovereenkomst die belangrijke voordelen aan BGNU-leden biedt.

Let op: kans op fraude met per post verstuurde facturen

Uitvaartondernemer Ton Claassen kan het bijna nog steeds niet geloven dat vier per post verstuurde facturen door criminelen zijn onderschept.

Battery Operated Devices en crematie

Branchevereniging BGNU heeft LVC gevraagd of Micra-pacemakers verwijderd moeten worden voor crematie. De verwijdering van deze nieuwe in het hart aangebrachte pacemakers is gecompliceerd. LVC heeft ons laten weten dat daarnaar nog onderzoek gedaan wordt. Lees hier het bericht waarmee LVC ook haar leden heeft geïnformeerd.