Nieuws


Toegankelijkheid uitvaartondernemingen voor mensen met een beperking

Iedereen is welkom om van de diensten van uw uitvaartonderneming gebruik te maken. Maar hoe toegankelijk is uw dienstverlening voor de 2 miljoen mensen met een handicap die Nederland telt? MKB-Nederland lanceerde het programma MKB Toegankelijk, dat ondernemers stimuleert en helpt om mogelijke drempels in hun onderneming te slechten.

BGNU en ThreadStone Cyber Security B.V. sluiten partnerovereenkomst

De Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) en het Nederlandse ThreadStone Cyber Security kondigen vandaag een partnerovereenkomst aan die BGNU in staat stelt om haar keurmerk uitvaartondernemers te helpen digitaal veiliger te werken.

Doe mee met de Week van de RI&E

Tijdens de landelijke Week van de RI&E zijn er kortingen, gratis workshops en tal van andere acties over het brede veld van arbeidsomstandigheden. Diverse bedrijven bieden gratis arbo- en RI&E-checks, beginners- en opfriscursussen met flinke kortingen en gratis telefonisch advies en webinars, bijvoorbeeld over omgaan met werkstress of over het werken met gevaarlijke (conserverings)stoffen.

Vraag subsidie voor duurzame inzetbaarheid aan

Uitvaartondernemingen die aan de slag willen met de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers kunnen gebruikmaken van ESF-subsidie. Duurzame inzetbaarheid is een van de speerpunten van de cao Uitvaartbranche 2018-2020.

Model AVG-verklaring voor BGNU-leden

Samen met MKB Huisjuristen heeft branchevereniging BGNU een model AVG-verklaring, toegespitst op de uitvaartverzorging, ontwikkeld. Leden van BGNU kunnen dit model gebruiken bij de implementatie van de nieuwe privacyregelgeving.

CAO Uitvaartbranche onderhandelingsresultaat

​Op 17 april jl. is een onderhandelingsresultaat bereikt tussen vakbonden en werkgeverspartijen over een nieuwe tweejarige cao Uitvaartbranche. Er is een intensieve periode van overleg aan het bereikte akkoord voorafgegaan.

NetwerkEvent 14 maart: natuurbegraven

Een stel hooggehakte zwarte pumps in de modder. Dat zien we op de dia die Walter Kooy, voorzitter Brana, aanklikt nadat hij de vraag stelde: “Natuurbegraven, wat betekent het voor u als uitvaartverzorger?” Natuurbegraven is een kleine, maar groeiende markt, waar uitvaartverzorgers niet meer omheen kunnen.

Ken de risico’s van cybercriminaliteit

BGNU-leden kunnen gratis de Cyber Risico Scan doen en zo ontdekken waar hun cybersecurity-risico’s liggen.

Stand van zaken CAO-uitvaartbranche

Woensdag 14 februari vond de 3e onderhandelingsronde voor de cao-uitvaartbranche plaats. De onderhandelingsdelegatie was van beide zijden niet voltallig door onvoorziene persoonlijke omstandigheden waardoor geen onderhandelingsakkoord tot stand kon komen.

Wij zijn cybersecure. Toch?

BGNU heeft in 2017 veel aandacht besteed aan cybersecurity, en blijft dat doen! MKB-Nederland gaat door met het project “Veilig Zakelijk Internetten” en BGNU doet mee!