Nieuws


Vraag subsidie voor duurzame inzetbaarheid aan

Uitvaartondernemingen die aan de slag willen met de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers kunnen gebruikmaken van ESF-subsidie. Duurzame inzetbaarheid is een van de speerpunten van de cao Uitvaartbranche 2018-2020.

Model AVG-verklaring voor BGNU-leden

Samen met MKB Huisjuristen heeft branchevereniging BGNU een model AVG-verklaring, toegespitst op de uitvaartverzorging, ontwikkeld. Leden van BGNU kunnen dit model gebruiken bij de implementatie van de nieuwe privacyregelgeving.

CAO Uitvaartbranche onderhandelingsresultaat

​Op 17 april jl. is een onderhandelingsresultaat bereikt tussen vakbonden en werkgeverspartijen over een nieuwe tweejarige cao Uitvaartbranche. Er is een intensieve periode van overleg aan het bereikte akkoord voorafgegaan.

NetwerkEvent 14 maart: natuurbegraven

Een stel hooggehakte zwarte pumps in de modder. Dat zien we op de dia die Walter Kooy, voorzitter Brana, aanklikt nadat hij de vraag stelde: “Natuurbegraven, wat betekent het voor u als uitvaartverzorger?” Natuurbegraven is een kleine, maar groeiende markt, waar uitvaartverzorgers niet meer omheen kunnen.

Ken de risico’s van cybercriminaliteit

BGNU-leden kunnen gratis de Cyber Risico Scan doen en zo ontdekken waar hun cybersecurity-risico’s liggen.

Stand van zaken CAO-uitvaartbranche

Woensdag 14 februari vond de 3e onderhandelingsronde voor de cao-uitvaartbranche plaats. De onderhandelingsdelegatie was van beide zijden niet voltallig door onvoorziene persoonlijke omstandigheden waardoor geen onderhandelingsakkoord tot stand kon komen.

Wij zijn cybersecure. Toch?

BGNU heeft in 2017 veel aandacht besteed aan cybersecurity, en blijft dat doen! MKB-Nederland gaat door met het project “Veilig Zakelijk Internetten” en BGNU doet mee!

Rapport taskforce Lijkschouw en gerechtelijke sectie naar Tweede Kamer

Het rapport van de taskforce Lijkschouw en gerechtelijke sectie is 2 februari 2018 door de Minister van Justitie en Veiligheid aan de Tweede Kamer gezonden.

Tot 2020 geen boetes voor zzp'ers en hun opdrachtgevers

Minister Koolmees van Sociale Zaken meldt de Tweede Kamer dat tot 1 januari 2020 de zpp'ers en hun opdrachtgevers geen boete of naheffing krijgen als achteraf wordt vastgesteld dat er sprake is van een fictief dienstverband.

Quinten Fraai nieuwe directievoorzitter Monuta

Quinten Fraai (51) wordt per 1 februari 2018 benoemd als nieuwe directievoorzitter van uitvaartverzorger- en verzekeraar Monuta.