Nieuws


BGNU en ThreadStone Cyber Security B.V. sluiten partnerovereenkomst

De Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) en het Nederlandse ThreadStone Cyber Security kondigen vandaag een partnerovereenkomst aan die BGNU in staat stelt om haar keurmerk uitvaartondernemers te helpen digitaal veiliger te werken.

Doe mee met de Week van de RI&E

Tijdens de landelijke Week van de RI&E zijn er kortingen, gratis workshops en tal van andere acties over het brede veld van arbeidsomstandigheden. Diverse bedrijven bieden gratis arbo- en RI&E-checks, beginners- en opfriscursussen met flinke kortingen en gratis telefonisch advies en webinars, bijvoorbeeld over omgaan met werkstress of over het werken met gevaarlijke (conserverings)stoffen.

Vraag subsidie voor duurzame inzetbaarheid aan

Uitvaartondernemingen die aan de slag willen met de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers kunnen gebruikmaken van ESF-subsidie. Duurzame inzetbaarheid is een van de speerpunten van de cao Uitvaartbranche 2018-2020.

‘Wet arbeidsmarkt in balans’: BGNU onderschrijft reactie MKB Nederland

Met de ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ (WAB) wil het kabinet het voor werkgevers aantrekkelijker maken om een vast contract aan te bieden zodat er voor werkenden meer perspectief op zekerheid ontstaat. VNO-NCW/MKB-Nederland noemen de uitwerking van de voorstellen in het conceptwetsvoorstel onevenwichtig. BGNU onderschrijft dat.

Model AVG-verklaring voor BGNU-leden

Samen met MKB Huisjuristen heeft branchevereniging BGNU een model AVG-verklaring, toegespitst op de uitvaartverzorging, ontwikkeld. Leden van BGNU kunnen dit model gebruiken bij de implementatie van de nieuwe privacyregelgeving.

Ombudsman Uitvaartwezen bekender

De Ombudsman Uitvaartwezen wordt bekender. Dat is de voorzichtige conclusie die ombudsman Marliz Schellekens trekt in het jaarverslag van het Klachteninstituut Uitvaartwezen over 2017.

Verslag workshop AVG 16 april 2018

Maak uw onderneming AVG-bestendig, net als de bijna 40 BGNU-ers die de workshop AVG op 16 april 2018 in Utrecht volgden. Dataminimalisatie, bewaartermijnen en bsn’s: gesneden koek voor workshopleiders Hans Duin, financieel manager UNC, Sam Kieboom van MKB-huisjuristen en René van Etten van Threadstone Cybersecurity.

CAO Uitvaartbranche onderhandelingsresultaat

​Op 17 april jl. is een onderhandelingsresultaat bereikt tussen vakbonden en werkgeverspartijen over een nieuwe tweejarige cao Uitvaartbranche. Er is een intensieve periode van overleg aan het bereikte akkoord voorafgegaan.

NetwerkEvent 14 maart: natuurbegraven

Een stel hooggehakte zwarte pumps in de modder. Dat zien we op de dia die Walter Kooy, voorzitter Brana, aanklikt nadat hij de vraag stelde: “Natuurbegraven, wat betekent het voor u als uitvaartverzorger?” Natuurbegraven is een kleine, maar groeiende markt, waar uitvaartverzorgers niet meer omheen kunnen.

Ken de risico’s van cybercriminaliteit

BGNU-leden kunnen gratis de Cyber Risico Scan doen en zo ontdekken waar hun cybersecurity-risico’s liggen.