Nieuws


BGNU NetwerkEvent 3 oktober 2018: uitvaart van de toekomst

Marieke van der Weiden trok veel publiek met haar presentatie over de 'Uitvaart van de toekomst'. In een waterval van woorden besprak ze de merkbeleefde toekomstige uitvaartbeleving, en de vastgeroestheid van de uitvaartbranche. Niemand vond zichzelf vastgeroest. ‘De uitvaart ís al een beleving, een die vraagt om betekenis.’

NaVU heeft regeling Permanente Educatie vastgesteld

De Stichting NaVU heeft de regeling voor permanente educatie voor Register Uitvaartverzorgers vastgesteld.

Nibud biedt E-coaching voor bijhouden financiële administratie

Nibud biedt e-coaching ‘financiële administratie’. Werknemers met schulden presteren minder. Inzicht in de huidige en toekomstige financiële situatie motiveert medewerkers een volgende carrièrestap te zetten.

Duurzame inzetbaarheid geslaagd: hoe aan de slag na de AOW-gerechtigde leeftijd?

Voor werknemers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt, gelden andere regels dan voor jongere werknemers. Hoe dat precies zit, is te lezen in de kennisbank van BGNU.

Duurzame inzetbaarheid: bindt de strijd aan tegen geldzorgen

Duurzame inzetbaarheid: het is een van de belangrijkste onderwerpen van de cao Uitvaartbranche. Heeft u al stilgestaan bij de invloed die financiële zorgen of onzekerheid kunnen hebben op de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers?

Rouwpost-overleg 2018

Op donderdag 28 juni vond weer overleg met PostNL over de rouwpost plaats. Namens BGNU was Kees van der Spek daarbij aanwezig.

Bent u klaar voor de toekomst?

Ook uitvaartorganisaties kunnen er niet omheen: de arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler. Is uw onderneming er klaar voor?

Toegankelijkheid uitvaartondernemingen voor mensen met een beperking

Iedereen is welkom om van de diensten van uw uitvaartonderneming gebruik te maken. Maar hoe toegankelijk is uw dienstverlening voor de 2 miljoen mensen met een handicap die Nederland telt? MKB-Nederland lanceerde het programma MKB Toegankelijk, dat ondernemers stimuleert en helpt om mogelijke drempels in hun onderneming te slechten.

BGNU en ThreadStone Cyber Security B.V. sluiten partnerovereenkomst

De Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) en het Nederlandse ThreadStone Cyber Security kondigen vandaag een partnerovereenkomst aan die BGNU in staat stelt om haar keurmerk uitvaartondernemers te helpen digitaal veiliger te werken.

Doe mee met de Week van de RI&E

Tijdens de landelijke Week van de RI&E zijn er kortingen, gratis workshops en tal van andere acties over het brede veld van arbeidsomstandigheden. Diverse bedrijven bieden gratis arbo- en RI&E-checks, beginners- en opfriscursussen met flinke kortingen en gratis telefonisch advies en webinars, bijvoorbeeld over omgaan met werkstress of over het werken met gevaarlijke (conserverings)stoffen.