Nieuws


Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) komt eraan

Het voorstel voor de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) treedt op 1 januari 2020 in werking. Wat betekent dat voor de uitvaartbranche?

Beroepsstandaard voor ritueelbegeleiders

De leden van de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders (LBvR) hebben de Beroepsstandaard Ritueelbegeleider vastgesteld; een belangrijke bijdrage aan de verdere professionalisering van de ritueelbegeleiding.

BGNU NetwerkEvent 18 juni 2019: duurzamere uitvaarten

Uitvaarten kunnen nog een stuk duurzamer. Dat stellen branchevereniging BGNU en Stichting GreenLeave in een position paper die BGNU-directeur Heidi van Haastert tijdens het NetwerkEvent uitreikte aan Anja van Wingerden van Après la Vie Academie. “Duurzaamheid begint bij communicatie,” herhaalt Van Haastert de slotwoorden van Esther Molenwijk, het ‘geweten’ van GreenLeave.

Paul Koeslag: bevlogen doener

Hoofdredacteur Marjon Weijzen hield voor het Brancheblad Uitvaartzorg (BU5) een afscheidsinterview met oud-BGNU-voorzitter Paul Koeslag.

Nota-overleg Uitvaartwet: Minister in gesprek met uitvaartbranche over kwaliteitsborging

Minister Kajsa Ollongren (BZK) beantwoordde vragen van Tweede Kamerleden over de voorgenomen modernisering van de Uitvaartwet. Er werden zeven moties ingediend, met name om de plannen van de minister aangaande termijnen en gezamenlijke lijkbezorging aan te scherpen. Ollongren gaf aan in gesprek te zijn en te blijven met BGNU, LOB en LVC over kwaliteitsborging en stemt met VWS af over het minimaliseren van stralingsrisico’s van overledenen.

Overheidsinformatie rond een overlijden

De overheid heeft een handig overzicht gemaakt van zaken die geregeld moeten worden rond een overlijden.

Herverzekering derde WW-jaar: registratie bij Stichting PAWW gestart

Werkgevers in de uitvaartbranche moeten zich - voor de reparatie van het derde WW-jaar - voor 1 juni 2019 registreren bij de Stichting PAWW.

Erkenning RI&E Uitvaartondernemingen verlengd

Steunpunt RI&E heeft de risico-inventarisatie en -evaluatie voor uitvaartondernemingen verlengd. Branchevereniging BGNU - initiatiefnemer van deze RI&E - is daarover uiteraard verheugd.

BGNU-workshop Ethiek in de praktijk, 16 april 2019

Verdien uw eerste PE-punten met een BGNU-workshop ethiek! De workshops van 16 en 25 april zijn (bijna) vol, in oktober organiseert BGNU er weer een. Deelnemers brengen eigen cases in, die, na een plenaire uitleg door de docent Ethiek in praktijk, in kleine groepjes collega’s ‘afgepeld’ worden tot de onderliggende ethische vragen. Vervolgens wordt er een afweging van waarden gemaakt.

Branchevereniging BGNU goed voor innovatie uitvaartondernemingen!

BGNU is goed voor innovatie van uitvaartondernemingen. Dat is de conclusie die BGNU voorzichtig verbindt aan onderzoek naar het effect van brancheverenigingen op de innovatieve prestaties van leden.