Nieuws


Verlichting “loondoorbetaling bij ziekte” op komst

MKB-Nederland was eind 2018 betrokken bij de gemaakte afspraken over loondoorbetaling bij ziekte. De afspraken zijn er met name op gericht om kleine bedrijven te ontlasten, en zijn daarmee ook van belang voor veel uitvaartondernemingen.

Chronische ziekte en duurzame inzetbaarheid gaan prima samen

Chronische ziekte en duurzame inzetbaarheid gaan prima samen? In uw uitvaartonderneming? U twijfelt. Gezonde werknemers gezond houden, vraagt al genoeg inspanning, en dan ook nog een werknemer met een chronische ziekte aan het werk houden?

AOW-leeftijd

De AOW-leeftijd gaat in 2024 niet omhoog en blijft daarmee gelijk aan die in 2022 en 2023: 67 jaar en 3 maanden.

BGNU op bezoek bij Vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tweede Kamer

Een delegatie van branches was donderdag 13 december op bezoek bij de Vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer. Directeur Leendert-Jan Visser overhandigde commissievoorzitter Michel Rog een brochure met speerpunten.

Afscheidsinterview Matthijs de Gee

Vanaf 1 januari verlaat Matthijs de Gee zowel UNC Uitvaartzorg als SKU. Voor het Brancheblad Uitvaartzorg een goede reden voor een afscheidsinterview.

BGNU NetwerkEvent 11 december: mvo

Marja Oosterman van Oleander Uitvaartzorg hielp een week mee met het verzorgen van uitvaarten op Haïti.

Verslag General Assembly European Federation for Funeral Services (EFFS)

BGNU-vertegenwoordiger Wouter van Aaken was aanwezig bij de General Assembly van EFFS in Zaragoza. Lees hier het laatste nieuws uit Europa!

Uw website is belangrijk!

Vrijwel alle uitvaartondernemingen hebben een website. Maar doet die website voor uw onderneming wat u ervan verwacht? Haalt u eruit wat erin zit?

Uitvaartonderneming sponsort orgel?

Ton Nagel, Kerkorganist en orgelbouwer in Den Bosch, benaderde BGNU met een niet-alledaags verzoek: kan BGNU helpen om een aantal kerkorgels voor Nederland te behouden?

Werknemers herplaatsen

De uitvoeringsregels van het UWV bij ontslag om bedrijfseconomische redenen (UBE) en bij ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid (ULAO) zijn sinds 1 augustus 2018 op onderdelen aangepast. BGNU geeft een overzicht van de wijzigingen en gaat in op de herplaatsingsverplichting.