Nieuws


Branchevereniging BGNU goed voor innovatie uitvaartondernemingen!

BGNU is goed voor innovatie van uitvaartondernemingen. Dat is de conclusie die BGNU voorzichtig verbindt aan onderzoek naar het effect van brancheverenigingen op de innovatieve prestaties van leden.

WATT te doen inzake de Informatieplicht Energiebesparing

Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor alle bedrijven die jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas(equivalent) verbruiken.

Nota-overleg Uitvaartwet geannuleerd

Het nota-overleg over de Uitvaartwet dat gepland was voor 15 april 2019 is geannuleerd.

Stralingsgevaar bij radioactieve overledenen

Eind vorig jaar publiceerde het RIVM een rapport over stralingsrisico’s bij nucleaire therapieën. Opgeschrikt door incidenten met radioactieve overledenen komt er een vervolgstudie voor de uitvaartbranche. "Het stralingsgevaar is klein, maar moet geminimaliseerd worden."

Het nieuwe Brancheblad Uitvaartzorg komt eraan!

Het nieuwe Brancheblad Uitvaartzorg komt eraan! BU4 gaat over ‘generaties en familiesystemen’ en verschijnt op 12 april.

Valse e-mails en factuurfraude: wees alert!

Recent waarschuwde de Fraudehelpdesk weer dat er veel valse e-mails in omloop zijn. Ook factuurfraude komt veel voor.

De schijf van vijf voor veilig digitaal ondernemen

Een schijf is het niet, maar wel een handige poster om u en uw medewerkers te herinneren aan vijf basisprincipes voor veilig digitaal ondernemen.

Arbeid in balans in de uitvaartzorg?

Het TNO rapport Arbobalans 2018 is verschenen. TNO laat daarin zien dat burn-outklachten onder werknemers zijn gestegen van 11% in 2007 naar 16% in 2017. De balans tussen werk en privé is belangrijk om dergelijk klachten te voorkomen.

BGNU-ledenvergadering: lobby, duurzaamheid en DI

Woensdag 13 maart 2019 hield BGNU haar ledenvergadering in Yarden Crematorium Daelwijck in Utrecht. Duurzaam was het steekwoord in deze vergadering: duurzame uitvaarten en duurzame inzetbaarheid.

Roos Zwetsloot neemt afscheid van Monuta

Vanaf 1 mei 2019 neemt Roos Zwetsloot, directeur Uitvaartzorg, afscheid van Monuta.