Nieuws


De schijf van vijf voor veilig digitaal ondernemen

Een schijf is het niet, maar wel een handige poster om u en uw medewerkers te herinneren aan vijf basisprincipes voor veilig digitaal ondernemen.

Arbeid in balans in de uitvaartzorg?

Het TNO rapport Arbobalans 2018 is verschenen. TNO laat daarin zien dat burn-outklachten onder werknemers zijn gestegen van 11% in 2007 naar 16% in 2017. De balans tussen werk en privé is belangrijk om dergelijk klachten te voorkomen.

BGNU-ledenvergadering: lobby, duurzaamheid en DI

Woensdag 13 maart 2019 hield BGNU haar ledenvergadering in Yarden Crematorium Daelwijck in Utrecht. Duurzaam was het steekwoord in deze vergadering: duurzame uitvaarten en duurzame inzetbaarheid.

Mijndert Rebel nieuwe voorzitter van Keurmerk Uitvaartzorg

Vanaf 13 maart 2019 heeft de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) een nieuwe voorzitter: Mijndert Rebel.

Roos Zwetsloot neemt afscheid van Monuta

Vanaf 1 mei 2019 neemt Roos Zwetsloot, directeur Uitvaartzorg, afscheid van Monuta.

BGNU NetwerkEvent 13 februari 2019: werken in tijdelijke teams

Werken in tijdelijke teams. Het gebeurt in de uitvaartbranche volop. Maar dat die teams klantgestuurd opereren, en in een volledige onlineomgeving, is nog verre toekomstmuziek. Toch trokken veel bezoekers van het NetwerkEvent de conclusie dat ze goed bezig zijn.

Stem BGNU is gehoord

De stem van BGNU is gehoord, zo blijkt uit de brief van Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren, over de wijziging van de Wet op de lijkbezorging.

Scan hoe toegankelijk de website van uw uitvaartonderneming is

U kunt eenvoudig beoordelen of de website van uw uitvaartonderneming toegankelijk is voor mensen met een beperking. MKB-Nederland heeft hiervoor met Stichting Accessibility en Thuiswinkel.org (de brancheorganisatie voor webwinkels) de Zelfscan Toegankelijkheid ontwikkeld.

Aanpassen salarisadministratie voor reparatie 3e WW-jaar

De Stichting PAWW gaat uitvaartondernemers informeren over premie-inhouding en afdracht voor de reparatie van het derde WW-jaar.

Sandra Schellekens CEO Dela België

Sandra Schellekens wordt per 1 januari 2020 benoemd als CEO van DELA België.