Nieuws


BGNU-workshop Ethiek in de praktijk, 16 april 2019

Verdien uw eerste PE-punten met een BGNU-workshop ethiek! De workshops van 16 en 25 april zijn (bijna) vol, in oktober organiseert BGNU er weer een. Deelnemers brengen eigen cases in, die, na een plenaire uitleg door de docent Ethiek in praktijk, in kleine groepjes collega’s ‘afgepeld’ worden tot de onderliggende ethische vragen. Vervolgens wordt er een afweging van waarden gemaakt.

Branchevereniging BGNU goed voor innovatie uitvaartondernemingen!

BGNU is goed voor innovatie van uitvaartondernemingen. Dat is de conclusie die BGNU voorzichtig verbindt aan onderzoek naar het effect van brancheverenigingen op de innovatieve prestaties van leden.

Nota-overleg Uitvaartwet geannuleerd

Het nota-overleg over de Uitvaartwet dat gepland was voor 15 april 2019 is geannuleerd.

Stralingsgevaar bij radioactieve overledenen

Eind vorig jaar publiceerde het RIVM een rapport over stralingsrisico’s bij nucleaire therapieën. Opgeschrikt door incidenten met radioactieve overledenen komt er een vervolgstudie voor de uitvaartbranche. "Het stralingsgevaar is klein, maar moet geminimaliseerd worden."

Het nieuwe Brancheblad Uitvaartzorg komt eraan!

Het nieuwe Brancheblad Uitvaartzorg komt eraan! BU4 gaat over ‘generaties en familiesystemen’ en verschijnt op 12 april.

Valse e-mails en factuurfraude: wees alert!

Recent waarschuwde de Fraudehelpdesk weer dat er veel valse e-mails in omloop zijn. Ook factuurfraude komt veel voor.

De schijf van vijf voor veilig digitaal ondernemen

Een schijf is het niet, maar wel een handige poster om u en uw medewerkers te herinneren aan vijf basisprincipes voor veilig digitaal ondernemen.

Arbeid in balans in de uitvaartzorg?

Het TNO rapport Arbobalans 2018 is verschenen. TNO laat daarin zien dat burn-outklachten onder werknemers zijn gestegen van 11% in 2007 naar 16% in 2017. De balans tussen werk en privé is belangrijk om dergelijk klachten te voorkomen.

Roos Zwetsloot neemt afscheid van Monuta

Vanaf 1 mei 2019 neemt Roos Zwetsloot, directeur Uitvaartzorg, afscheid van Monuta.

BGNU NetwerkEvent 13 februari 2019: werken in tijdelijke teams

Werken in tijdelijke teams. Het gebeurt in de uitvaartbranche volop. Maar dat die teams klantgestuurd opereren, en in een volledige onlineomgeving, is nog verre toekomstmuziek. Toch trokken veel bezoekers van het NetwerkEvent de conclusie dat ze goed bezig zijn.