Doe mee aan het onderzoek Afscheid in coronatijd!

 

Heeft u in coronatijd afscheid van een dierbare moeten nemen? Uw ervaringen helpen om lessen te trekken voor mogelijke toekomstige pandemieën en/of een nieuwe coronagolf.

Onderzoek in opdracht van VWS

ARQ Kenniscentrum Impact van Rampen en Crises doet in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onderzoek naar de impact van de coronapandemie op het afscheid nemen van een dierbare. Het Ministerie van VWS wil uit de ervaringen van nabestaanden lessen trekken om zo bij mogelijke toekomstige pandemieën en/of een nieuwe coronagolf beter rekening te kunnen houden met het welzijn van nabestaanden. Het onderzoek gaat daarom in op hoe het nu met nabestaanden gaat en of zij behoefte hebben aan ondersteuning.

Doet u mee?

ARQ Kenniscentrum Impact van Rampen en Crises heeft voor dit onderzoek een vragenlijst gemaakt en nodigt nabestaanden die in coronatijd (tussen 1 maart 2020 en 1 maart 2022) een dierbare hebben verloren van harte uit om die vragen in te vullen. Hoe meer mensen aan het onderzoek meedoen, hoe beter de lessen zijn die eruit getrokken kunnen worden!

Zo doet u mee

In deze folder vindt u kort de informatie over dit onderzoek naar afscheid in coronatijd. Kent u anderen die in coronatijd een dierbare verloren hebben? Speel de folder dan gerust aan hen door.

Meer informatie over het onderzoek leest u in deze brief.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 25 minuten en kan tot en met half september. U vindt de vragenlijst hier: Onderzoek Afscheid in Coronatijd - Nabestaanden.

20220826 BGNU Onderzoek Afscheid in coronatijd Flyer vragenlijsten nabestaanden ARQ