Hoe sloeg de uitvaartbranche zich door corona?

 

Nieuw! Een online zomerfeuilleton: Hoe sloeg de uitvaartbranche zich door corona? in zes afleveringen. Elke vrijdag komt een nieuwe aflevering online.

De landelijke overheid had het OMT en in de uitvaartwereld was er ineens het Bestuursteam Coronavirus. Brancheblad Uitvaartzorg blikt met leden van dit crisisteam terug op de pandemie, en vooruit naar samenwerken in de uitvaartbranche.

Deel 3 is nu online met het thema 'Lobby om het beroep cruciaal te krijgen'. Echt scherp stond de uitvaartbranche niet op het netvlies van de overheid bij de uitbraak van de pandemie. Dus moest het bestuursteam Coronavirus er hard aan trekken om de pijn van de pandemie rond uitvaarten te verzachten. Goed gelukt, maar vitaal is de sector niet. Meer lezen, klik dan hier.

Wilt u alle feuilletons lezen klik dan hier.

In deel 1 blikt het bestuursteam coronavirus terug. Wanneer bleek dat we in een crisis terecht waren gekomen? Werd het bestuursteam pas na de eerste persconferentie van premier Mark Rutte geformeerd? En waarom werden juist deze organisaties en deze mensen ervoor gevraagd? Meer lezen, klik dan hier. 

In deel 2 gaat het over de race om de persoonlijke beschermingsmiddelen.  Mondkapjes, spatschermen, handschoenen, schorten, ‘maanpakken’: ook in de uitvaartzorg ontstond er eind maart 2020 een run op. Wat was er nodig? Hoe kwam je eraan? En hoe zinvol was het achteraf gezien om dit collectief te willen regelen? Meer lezen, klik dan hier.