Het nieuwe Brancheblad Uitvaartzorg komt eraan!

 

Het nieuwe Brancheblad Uitvaartzorg komt eraan! BU9 gaat over 'doneren aan de wetenschap' en verschijnt op 15 november.

Alternatief voor budgetcrematie?

Mensen die hun lichaam willen doneren aan de wetenschap, kloppen vaak vergeefs aan bij de Universitaire Medische Centra in Nederland, omdat die genoeg lichamen hebben voor onderwijs en onderzoek. Het nieuwe bedrijf Rise Labs biedt nu een alternatief, waarbij nabestaanden zelfs de as terug krijgen. Biedt dit een alternatief voor budgetcrematie? Misschien. Maar handel in organen ligt gevoelig en Yarden hield de boot voorlopig af.

Wordt doneren gewoon?

Niet iedereen doneert een heel lichaam. Wie na zijn dood anderen wil helpen met een orgaan, een oog, een bloedvat of bot, heeft verschillende mogelijkheden. Naast de Nederlandse Transplantatie Stichting kun je voor hersendonatie terecht bij de Hersenbank. Momenteel doneren slechts weinigen. Verandert dat met de nieuwe Donorwet? De meningen zijn verdeeld.

Willem van der Putten constateert in zijn column dat door verhullend taalgebruik veel mensen het verschil niet snappen tussen ter beschikking stellen van de wetenschap, orgaandonatie en sectie of obductie. 

En verder

In het novembernummer van Brancheblad Uitvaartzorg verder aandacht voor herdenk- en compensatiebomen. Herdenkbomen heb je in soorten en maten. Er zijn ook bloembakvarianten die geschikt zijn voor een balkon.

Ook leest u over de heilzame werking van het bijwonen van openluchtcrematies aan de oever van de Ganges. Fotograaf Martijn Heil hielp het bij het verwerken van de dood van zijn moeder, dertig jaar eerder.

In onze opinierubriek besteden we weer aandacht aan de wijziging van de Wet op de lijkbezorging. Deze keer gaat het over nieuwe uitvaarttechnieken. Moet de nieuwe Uitvaartwet alleen resomeren toestaan? Of alle uitvaarttechnieken toestaan waar geen bezwaar tegen is? 

BU9 verschijnt 15 november. 

Heeft u al een abonnement op het Brancheblad Uitvaartzorg?

Bgnu Heeft U Al Een Abonnement Op Het Brancheblad Uitvaartzorg

BGNU-leden krijgen een gratis abonnement en kunnen gebruik maken van de aantrekkelijke kortingsregeling voor extra abonnementen voor medewerkers.

Bent u geen BGNU-lid maar wilt u toch een abonnement? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

Heeft u vragen? Neem voor meer informatie contact op met Performis BV:
T 073-6895889      
E branchebladuitvaartzorg@performis.nl.