Het nieuwe Brancheblad Uitvaartzorg komt eraan!

 

Het nieuwe Brancheblad Uitvaartzorg komt eraan! BU4 gaat over ‘generaties en familiesystemen’ en verschijnt op 12 april. 

Uitvaarten voor jong en oud

Een rouwdienst met een hele klas in de gymzaal van een school of een herdenking van oma, die de laatste jaren niet zoveel mensen meer zag. Voor de uitvaartondernemer kunnen het heel verschillende klussen zijn. Welke groepen bedien je bij een uitvaart en verschilt dat per generatie?

Uitvaartbegeleider Jacqueline Vegt verzorgde de uitvaart van Roos (20) en later die van haar grootouders. Opleiders Anja van Wingerden (Apres-la-Vie Academie) en Maria de Greef (funiQ) reflecteren op het thema. Uitvaarten van jongeren kosten meer, is de conclusie.

Uitvaartfotografen voor zestigminners

Uitvaartfotografen worden vooral ingezet bij uitvaarten van zestigminners. Bij uitvaarten van hoogbejaarden zie je ze maar zelden. Om herinneringen te maken, en vast te leggen voor jonge broertjes en zusjes, worden er vaak foto’s gemaakt bij uitvaarten van baby’s. Ook bijzondere uitvaarten - een motoruitvaart, een uitvaart met een Uitvaarttruck of een buitenuitvaart - worden vaker professioneel vastgelegd. 

En verder

Verder in het nieuwe BU aandacht voor dementievriendelijke uitvaarten en voor de modernisering van de Wet op de lijkbezorging. We vroegen branchevertegenwoordigers hoe ‘toezicht op de branche’ vorm zou moeten krijgen.

Ook leest u waarom Fred Klopper een site begon voor klachten over Uitvaart24.

Heeft u al een abonnement?

Bgnu Heeft U Al Een Abonnement Op Het Brancheblad Uitvaartzorg

BGNU-leden krijgen een gratis abonnement en kunnen gebruik maken van de aantrekkelijke kortingsregeling voor extra abonnementen voor medewerkers.

Bent u geen BGNU-lid maar wilt u toch een abonnement? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

Heeft u vragen? Neem voor meer informatie contact op met Performis BV: 
T 073-6895889   
E branchebladuitvaartzorg@performis.nl.