Freelancers en uitzendkrachten in Register Uitvaartverzorgers SKU

 

Freelancers die geen uitvaarten uitvoeren in eigen beheer konden niet worden opgenomen in het register voor geregistreerde uitvaartverzorgers. Veel freelancers lieten weten dat wel graag te willen. En ook hun opdrachtgevers vonden het een gemiste kans. 

Branchevereniging BGNU is daarom met SKU en NaVU in gesprek gegaan, en met resultaat: het Register Uitvaartverzorgers wordt ook opengesteld voor freelancers die werken voor Keurmerk-uitvaartondernemingen!

20190114 Bgnu Freelancers In Register Uitvaartverzorgers Sku

Besloten is dat freelancers, en uitzendkrachten die uitvaarten verzorgen voor of in opdracht van Keurmerkhouders, vanaf 2019 geregistreerd kunnen worden als Register Uitvaartverzorger (RU) wanneer zij uitvaarten uitvoeren voor Keurmerkhouders en voldoen aan de gestelde eisen. SKU informeert Keurmerkhouders apart over de eisen die in die gevallen gaan gelden.

Het streven van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg is dat freelancers en uitzendkrachten zich per 1 februari 2019 aan kunnen melden voor registratie als Register Uitvaartverzorger; na behalen van het NaVU-diploma of door gebruik te maken van de overgangsregeling die nog tot 31 december 2019 geldt.