eHerkenning: een must voor uitvaartondernemingen

 

Waarschijnlijk beschikt u als uitvaartondernemer al over eHerkenning - het is immers nodig voor de digitale aangifte van overlijden -, maar als u er nog niet over beschikt, wordt het tijd om u erin te gaan verdiepen: voor steeds meer overheidsdiensten en aangiften wordt eHerkenning een must. 

Om als uitvaartonderneming te kunnen werken met de digitale aangifte van overlijden heeft u eHerkenning nodig. Maar niet alleen daarvoor: steeds meer aangifteprocessen zullen in de komende tijd overstappen op inloggen met eHerkenning, bijvoorbeeld voor de aangifte van de vennootschapsbelasting, de loonheffing en de btw. Per 1 november 2019 is het werkgeversportaal van het UWV alleen nog met eHerkenning bereikbaar. 

Inloggen bij UWV met eHerkenning

Om als werkgever zaken rondom werknemersverzekeringen te regelen logt u in op het werkgeversportaal van het UWV. Daar meldt u werknemers ziek, of beter, uploadt u re-integratieverslagen, dient u ontslagaanvragen in, etc. Om meer en extra beveiligde diensten aan te kunnen bieden, stapt het UWV op 1 november 2019 over van het huidige inlogsysteem op eHerkenning. 

Machtigingen vervallen

Met de overstap naar eHerkenning vervallen alle machtigingen voor het UWV-werkgeversportaal. Als u als werkgever medewerkers heeft gemachtigd voor het werkgeversportaal, moet u opnieuw machtigingen aanvragen. 

Zorg dat u het tijdig geregeld hebt!

Het aanvragen van eHerkenning vraagt voorbereiding en tijd. Wat er komt kijken bij het aanvragen, leest u op de eHerkenning-website. Daar vindt u ook een stappenplan. Via de kennisbank van BGNU vindt u informatie over aanbieders van eHerkenning. 

Houdt u er rekening mee dat ook het opnieuw aanvragen van machtigingen voor de medewerkers van uw uitvaartonderneming veel tijd kan kosten. 

In 2020 meer aangifteprocessen met eHerkenning

20190903 Bgnu E Herkenning Een Must Voor Uitvaartondernemingen

Voor het inloggen op het werkgeversportaal van het UWV is dus vanaf 1 november 2019 eHerkenning nodig. Maar andere overheidsdiensten zullen volgen. Vanaf 2020 zal ook bij aangifteprocessen, zoals voor de vennootschapsbelasting, de loonheffing en de btw om eHerkenning gevraagd worden.

Bent u benieuwd naar waar u nu al terecht kunt met eHerkenning, bijvoorbeeld bij welke gemeenten, ga dan naar het overzicht op de website van eHerkenning. Van de 355 Nederlandse gemeenten kunt u al in 309 terecht met eHerkenning.