De schijf van vijf voor veilig digitaal ondernemen

 

Een schijf is het niet, maar wel een handige poster om u en uw medewerkers te herinneren aan vijf basisprincipes voor veilig digitaal ondernemen.

In 2018 heeft BGNU veel aandacht besteed aan veilig zakelijk internetten; onder andere met het magazine Veilig Zakelijk Internetten dat speciaal op uitvaartondernemingen gericht is. Maar cybercrime is natuurlijk van alle tijden. Om te voorkomen dat cybersecurity aan de aandacht ontsnapt, heeft het Digital Trust Centre een poster gemaakt met vijf basisprincipes voor veilig digitaal ondernemen. Dat veilig digitaal ondernemen het waard is om altijd aandacht aan te besteden moge duidelijk zijn: de risico’s zijn divers en de schade kan groot zijn.

Vijf basisprincipes voor veilig digitaal ondernemen

20190225 Bgnu Digital Trust Centre Updates Tegen Cybercrime

De vijf basisprincipes voor veilig digitaal ondernemen zijn:

 1. Inventariseer kwetsbaarheden
  Analyseer welke risico’s er voor uw ICT-systemen zijn.
 2. Kies veilige instellingen
  Instellingen van software, slimme apparaten, netwerk- en internetverbindingen staan niet altijd standaard op “veilig”.
 3. Voer updates uit
  Zorg dat updates automatisch uitgevoerd worden, als dat kan.
 4. Beperk toegang
  Niet iedere medewerker hoeft overal bij te kunnen.
 5. Voorkom virussen en andere malware
  Gebruik een antivirusprogramma, beperk de installatiemogelijkheden van software, download apps veilig en zorg dat medewerkers weten hoe ze veilig werken.

Geen moeilijke zaken dus, die bijzondere expertise vragen, maar zaken die u en uw medewerkers kunnen doen! Door op deze manier digitaal actief te zijn, stelt u een basisveiligheid in en vergroot u de weerbaarheid van uw digitale systemen tegen cyberrisico’s die uw bedrijfsvoering kunnen verstoren. 

Zegt het voort!

Het Digital Trust Centre heeft van de vijfbasisprincipes een handige poster gemaakt, die gemakkelijk gedeeld kan worden met medewerkers of collega’s en die eenvoudig te printen is op A3- of op A4-formaat. U vindt de poster hier.

Meer informatie over de vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen leest u op de website van het Digital Trust Centre