Uitvaartonderneming sponsort orgel?

 

Ton Nagel, Kerkorganist en orgelbouwer in Den Bosch, benaderde BGNU met een niet-alledaags verzoek: kan BGNU helpen om een aantal kerkorgels voor Nederland te behouden?

Orgels slachtoffer van ontkerkelijking

Ton Nagel is betrokken bij het demonteren van kerkorgels uit kerken die, door de ontkerkelijking, een andere functie krijgen. De pijporgels krijgen daarna een herbestemming als “koor-orgel” buiten de landsgrenzen. Jammer, aldus Ton Nagel, want daarmee gaan in Nederland mogelijkheden verloren om orgelmuziek op pijporgels te spelen en die te beluisteren. 

Eerbetoon aan uitvaartverzorger

20181108 Bgnu Orgel Als Eerbetoon Aan Uitvaartverzorger

Ronald Kramer van BGNU-lid Klopper & Kramer Uitvaartverzorging in Den Bosch was het met Ton Nagel eens. En hij was al een poos op zoek naar een passende manier om zijn vader te eren. Een en een werd twee …

Sponsoring door Klopper & Kramer Uitvaartverzorging kon een orgel worden gedemonteerd, schoongemaakt, nagezien en uiteindelijk opgebouwd in de Kapel van de begraafplaats Orthen in Den Bosch. Op het orgel werd een fraaie plaat aangebracht ter herinnering aan Jan Kramer, Ronalds vader, die op de begraafplaats vele uitvaarten heeft verzorgd.

In de Kapel werd na Allerzielen door Klopper & Kramer Uitvaartverzorging “Zielen in gedachten” georganiseerd. Een succesvolle gedenkbijeenkomst waarbij het orgel een prominente rol vervulde. Ton Nagel kan niet genoeg benadrukken hoeveel mooier het bij zo’n gelegenheid is om een echt orgel te bespelen en te horen dan de “prullaria” waar men het te vaak in aula’s en kapellen mee moeten doen. 

Iets voor u?

20181108 Bgnu Uitvaartverzorgers Sponsoren Orgel

Er zijn meer orgels waarvoor een herbestemming gezocht wordt, zo liet Ton Nagel weten. Voor een goede bestemming zijn er aan het orgel zelf geen kosten verbonden. Schoonmaken, transport, montage, etc. moeten wel worden betaald. Weet u een passende locatie voor een orgel en bent u bereid de herbestemming te sponsoren? Neemt u gerust contact op met BGNU. Wij brengen u graag in contact met Ton Nagel.