Kritisch artikel naar aanleiding van D66-inititatiefnota Uitvaartwet

 

Op 12 november 2018 zette D66-Kamerlid Monica den Boer de wensen van haar partij ten aanzien van de evaluatie van de Wet op de lijkbezorging uiteen met de initiatiefnota ‘Naar een moderne Uitvaartwet’. Dat maakte uiteraard veel reacties los. 

BGNU juicht initiatief D66 toe

BGNU is blij met de initiatiefnota van D66. Keuzevrijheid voor de consument en het waarborgen van de kwaliteit van uitvaartzorg - punten die terugkomen in de voorstellen van D66 - zijn voor BGNU belangrijk.

20181115 Bgnu Overhandigt Standpunt Wet Op De Lijkbezorging Aan Harry Van Der Molen En Joba Van Den Berg Cda Tweede Kamerleden

BGNU heeft haar eigen standpunt ten aanzien van de evaluatie van de Wet op de lijkbezorging verwoord in een position paper, die werd overhandigd aan twee Kamerleden van een andere politieke partij: CDA. Dat gebeurde op donderdag 15 november 2018 toen voorzitter Paul Koeslag en directeur Heidi van Haastert te gast waren bij de Tweede Kamerleden Joba van den Berg en Harry van der Molen. 

Reacties LOB en LVC

Ook LOB en LVC hebben hun reacties op de voorstellen van D66 naar buiten gebracht. De LOB liet weten de initiatiefnota te steunen en daarin met name duurzaamheidsaspecten belangrijk te vinden. Ook de voorstellen ten aanzien van  toezicht op kwaliteit, keuzevrijheid waar het gaat om graftermijnen en het onder bepaalde omstandigheden samen mogen begraven kunnen op instemming van de LOB rekenen.

Ook voor de LVC is duurzaamheid een belangrijk punt. Daarnaast zijn voor de Landelijke Vereniging van Crematoria uiteraard de bewaartermijn en bestemming van de as belangrijk. De LVC pleit daarnaast voor een eenduidige digitale werkwijze van gemeenten ten aanzien van het afgeven van het verlof tot begraven of cremeren. 

Brancheblad Uitvaartzorg

20181119 Bgnu Brancheblad Uitvaartzorg Uitvaartwet

De onafhankelijke redactie van het Brancheblad Uitvaartzorg heeft met deze en andere partijen in de uitvaartbranche gesproken en er een kritisch artikel aan gewijd. 


Heeft u al een abonnement?

Bgnu Heeft U Al Een Abonnement Op Het Brancheblad Uitvaartzorg

BGNU-leden krijgen een gratis abonnement en kunnen gebruik maken van de aantrekkelijke kortingsregeling voor extra abonnementen voor medewerkers.

Bent u geen BGNU lid maar wil u toch een abonnement? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

Heeft u vragen? Neem voor meer informatie contact op met Performis BV:  T 073-6895889  

E: branchebladuitvaartzorg@performis.nl.