Financieel gezonde werknemers

 

De financiële situatie van uw medewerker: een onderwerp dat niet gemakkelijk ter tafel komt, maar wel van groot belang is voor zijn of haar duurzame inzetbaarheid.

Uit onderzoek van het NIBUD blijkt dat meer dan 60 procent van alle werkgevers te maken heeft met medewerkers met financiële problemen.

Geldzorgen leiden bij medewerkers vaak tot stress, concentratieverlies en verzuim. De financiële problemen van een werknemer met een voltijds dienstverband en een modaal inkomen, kosten een werkgever zo'n 13.000 euro per jaar door verzuim, productiviteitsverlies en administratieve kosten.

Om u handvatten te geven om de financiële gezondheid van medewerkers een plek te geven in uw organisatie is er de website "financieel gezonde werknemers". De website biedt informatie, tools, checklists en doorverwijzingen waarmee u uw medewerkers kunt ondersteunen. Ook worden er tips gegeven over de manier waarop u uw medewerkers ondersteuning kunt aanbieden.

"Financieel gezonde werknemers" is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het Nibud, Divosa, NVVK en Wijzer in geldzaken.