Ethiek in uw dagelijkse praktijk

 

De BGNU-werkgroep Ethiek staat stil bij ethische dilemma's in de praktijk van de uitvaartverzorging en inspireert deelnemers om anders naar het werk in de branche te kijken.

In de dagelijkse praktijk van de uitvaartverzorging worden talloze afwegingen gemaakt die raken aan ethiek. Soms heel bewust: als de normen en waarden van de uitvaartverzorger duidelijk afwijken van die van de nabestaanden. Soms minder bewust: waarom doen we dit eigenlijk altijd zo?

Waar loopt u tegenaan?

Als u dit leest, komen er vast beelden bij u naar boven. Mail ze ons! Een kort mailtje aan info@bgnu.nl volstaat, want wij bellen u graag even als het ons niet helemaal duidelijk is. Wij zijn erg benieuwd tegen welke dilemma's u aanloopt en wanneer u weleens denkt "zou ik dat nu ook zo doen, als …".

Praat mee!

Actief meepraten in de werkgroep Ethiek kan ook! De werkgroep bestaat uit verschillende personen die werkzaam zijn in de branche (leden, maar bijvoorbeeld ook leveranciers) en staat stil bij de ethische afwegingen die wij in de praktijk maken. De deelnemers bieden zo elkaar handvatten om anders naar het werk in de branche te kijken. Doet u mee? Mail naar info@bgnu.nl.