Nieuws


Nibud biedt E-coaching voor bijhouden financiële administratie.

Nibud biedt e-coaching ‘financiële administratie’. Werknemers met schulden presteren minder. Inzicht in de huidige en toekomstige financiële situatie motiveert medewerkers een volgende carrièrestap te zetten.

Foto’s en vingerafdrukken van een overledene: dat doe je toch niet (zo)!

Beelden van en herinneringen aan een overledene vragen, na de media-oproep van een moeder om geen beelden van de zelfmoord van haar zoon op social media te plaatsen, weer de aandacht. Hoe gaan uitvaartverzorgers netjes om met het maken van foto’s en vingerafdrukken van overledenen?

Duurzame inzetbaarheid geslaagd: hoe aan de slag na de AOW-gerechtigde leeftijd?

Voor werknemers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt, gelden andere regels dan voor jongere werknemers. Hoe dat precies zit, is te lezen in de kennisbank van BGNU.

Brancheblad Uitvaartzorg 2018 # 7: Ethiek

Brancheblad Uitvaartzorg. Sinds 1945 hét gezaghebbende vakblad voor uitvaartprofessionals, ondernemers en bestuurders in de uitvaartbranche. Het septembernummer gaat over ethiek; in de breedste zin des woords.

De uitvaartbranche van de toekomst

De uitvaartbranche verandert. BGNU helpt uitvaartondernemers vat te krijgen op die veranderingen. Marieke van der Weiden ziet een merkgedreven totaal-experience voor zich. Tijdens het BGNU NetwerkEvent op 3 oktober 2018 gaat zij in op de toekomst van de uitvaart.

Uw bedrijfsgeheimen binnenkort beter beschermd

Naar verwachting wordt op korte termijn de Wet bescherming bedrijfsgeheimen van kracht. Daarmee wordt bedrijfsinformatie die niet openbaar mag worden beter beschermd. Zeker in combinatie met een goed geheimhoudingsbeding in de arbeidsovereenkomst van medewerkers die kennis hebben van bedrijfsgeheimen.

Britse mededingingsautoriteit in actie

De kosten van uitvaarten en crematies worden onderzocht door de Britse mededingingsautoriteit. Ook naar uitvaartverzekeringen vindt onderzoek plaats.

Duurzame inzetbaarheid: bindt de strijd aan tegen geldzorgen

Duurzame inzetbaarheid: het is een van de belangrijkste onderwerpen van de cao Uitvaartbranche. Heeft u al stilgestaan bij de invloed die financiële zorgen of onzekerheid kunnen hebben op de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers?

Energie besparen? Doen!

Ook voor uitvaartondernemingen kan het aantrekkelijk zijn om zich te verdiepen in energiebesparende maatregelen. En soms is het zelfs verplicht! De eerste stappen zijn gemakkelijk te zetten met een aantal handige websites die BGNU voor u op een rijtje heeft gezet.

Radiospots en advertenties Keurmerk Uitvaartzorg

Vanaf 6 augustus 2018 vraagt SKU drie weken lang aandacht voor het Keurmerk Uitvaartzorg via Radio 1, de regionale omroepen en in advertenties. In september wordt in de bijlage van de Telegraaf een pagina over het Keurmerk Uitvaartzorg opgenomen.