Nieuws


Workshop Jobcrafting, 13 september

Jenette Kortekaas van UZN-groep, een van de deelnemers van de workshop Jobcrafting, blikt geïnspireerd terug: ‘Heel zinvol om even buiten je dagelijkse werkpraktijk te stappen en bezig te zijn met de vraag: ‘waar staan we over vijf jaar.’ De ontwikkelingen in ons vakgebied gaan razendsnel. Bovendien kreeg ik praktische handvatten waar ik meteen mee aan de slag kan in onze eigen organisatie.’

Uitvaartbranche in de picture

Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert voor ons zeker geen onbekende cijfers over onze branche.

Vorderingen digitalisering aangifte van overlijden

BGNU heeft positief gereageerd op de internet-consultatie voor het digitaliseren van het B-formulier.

Geen overeenstemming tussen sociale partners in de SER

De werkgeversorganisaties VNO NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland hebben een brief naar informateur Zalm gestuurd waarin gemeld wordt dat het overleg tussen de sociale partners in de SER niet tot overeenstemming heeft geleid.

Aan de slag met inzetbaarheid

BGNU wijst u graag op deze interactieve bijeenkomst waar u met al uw vragen terecht kunt over het bespoedigen van terugkeer op de werkvloer van een medewerker.

Digitale dialoog Ethiek van start

BGNU zet ethiek op de agenda, een onderwerp dat structureel ook in onze branche aan de orde is.

Mooie uitvaart, onze dagelijkse praktijk

BGNU stelt dat onze keurmerkhouders dagelijks mooie uitvaarten verzorgen waarbij niet alleen op prijs en kwaliteit wordt gelet maar waarbij ook aandacht is voor de financiële draagkracht van de opdrachtgever.

Voorlichtingsbijeenkomsten wijzigingen Arbo-wet

Heeft u al actie ondernomen om de wijzigingen in de arbo-wet in uw ondernemingen door te voeren? Mocht u behoefte hebben aan meer informatie, kom dan naar een van de informatie-bijeenkomsten die VNONCW en MKB-Nederland speciaal voor u organiseren.

Eigen smaak

Uitvaarten worden steeds persoonlijker, schrijft Metro op 7 augustus 2017. BGNU-voorzitter Paul Koeslag werkte aan dit artikel mee.

Verplicht keurmerk en titelbescherming voor uitvaartverzorgers

Een verplicht keurmerk en titelbescherming voor uitvaartverzorgers, dat is waar Ron Bavelaar, directievoorzitter van Yarden, dinsdag 15 augustus 2017 bij BNR Zakendoen voor pleitte. Hij is van mening dat branchevereniging BGNU zich daar sterk voor moet maken. BGNU heeft dit onderwerp in mei 2017 ingebracht bij de evaluatie van de Wet op de Lijkbezorging.