Nieuws


Overheidsinformatie rond een overlijden

De overheid heeft een handig overzicht gemaakt van zaken die geregeld moeten worden rond een overlijden.

Is uw organisatie aantoonbaar digitaal weerbaar?

Tijdens een gratis event over digitale weerbaarheid op dinsdag 21 mei 2019 waarbij onder andere René van Etten van ThreadStone Cybersecurity spreekt krijgt u meer inzicht in privacy- en cyberrisico’s en hoe die verkleind kunnen worden. Bijvoorbeeld door in te zetten op bewustwording door uw medewerkers.

Herverzekering derde WW-jaar: registratie bij Stichting PAWW gestart

Werkgevers in de uitvaartbranche moeten zich - voor de reparatie van het derde WW-jaar - voor 1 juni 2019 registreren bij de Stichting PAWW.

Rondetafelgesprek Tweede Kamer: wettelijke kwaliteitsborging gewenst

Op 11 april 2019 schoof BGNU met veertien andere genodigden aan bij het Rondetafelgesprek over modernisering van de Wet op de lijkbezorging. Het gesprek werd voorgezeten door Monica de Boer van D66. Vorig jaar diende zij een initiatiefnota in om de Uitvaartwet - zoals de wet moet gaan heten - te herzien.

Erkenning RI&E Uitvaartondernemingen verlengd

Steunpunt RI&E heeft de risico-inventarisatie en -evaluatie voor uitvaartondernemingen verlengd. Branchevereniging BGNU - initiatiefnemer van deze RI&E - is daarover uiteraard verheugd.

BGNU-workshop Ethiek in de praktijk, 16 april 2019

Verdien uw eerste PE-punten met een BGNU-workshop ethiek! De workshops van 16 en 25 april zijn (bijna) vol, in oktober organiseert BGNU er weer een. Deelnemers brengen eigen cases in, die, na een plenaire uitleg door de docent Ethiek in praktijk, in kleine groepjes collega’s ‘afgepeld’ worden tot de onderliggende ethische vragen. Vervolgens wordt er een afweging van waarden gemaakt.

Weer up-to-date over arbeidsrecht en vaststellingsovereenkomst

Wilt u meer weten over arbeidsrecht: de regels rond ontslag, de inhuur van zzp'ers, de WAB? AWVN organiseert een seminar en praat u helemaal bij. Wie alleen op zoek is naar wat er in een vaststellingsovereenkomst moet staan, leest de kennisbank van BGNU.

Branchevereniging BGNU goed voor innovatie uitvaartondernemingen!

BGNU is goed voor innovatie van uitvaartondernemingen. Dat is de conclusie die BGNU voorzichtig verbindt aan onderzoek naar het effect van brancheverenigingen op de innovatieve prestaties van leden.

WATT te doen inzake de Informatieplicht Energiebesparing

Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor alle bedrijven die jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas(equivalent) verbruiken.

Nota-overleg Uitvaartwet geannuleerd

Het nota-overleg over de Uitvaartwet dat gepland was voor 15 april 2019 is geannuleerd.