Nieuws


Brancheblad Uitvaartzorg 2019 #7: ...en de liefde!

Nummer 7 van het Brancheblad Uitvaartzorg staat in het teken van de liefde.

Gratis online trainingen over omgang met dementie

Tijdens de BGNU-ledenvergadering op 29 mei 2019 gaf cognitie- en gedragswetenschapper Paul Jansen (Dementiewijs / Anneke van der Plaats Foundation) waardevolle tips voor de omgang met mensen met dementie. Samen dementievriendelijk heeft nu online trainingen over dit onderwerp voor medewerkers met klantcontact.

eHerkenning: een must voor uitvaartondernemingen

Waarschijnlijk beschikt u als uitvaartondernemer al over eHerkenning - het is immers nodig voor de digitale aangifte van overlijden -, maar als u er nog niet over beschikt, wordt het tijd om u erin te gaan verdiepen: voor steeds meer overheidsdiensten en aangiften wordt eHerkenning een must.

Sander van der Meer en Andja Bratić in gesprek met Monica den Boer (D66)

Sander van der Meer (van BGNU-partner Digitale Nazorg) en Andja Bratić (van BGNU-lid Art of Goodbye) waren op woensdag 21 augustus 2019 in gesprek met Tweede Kamerlid Monica den Boer van D66. Bij die gelegenheid praatten ze haar bij en gaven hun visie op de digitale nalatenschap en online erfenis. De uitkomst: een interessant gesprek over het ‘digitaal overlijden’, complicaties van de AVG voor nabestaanden, toegang tot accounts en internationale wetgeving.

Boetes voor verzuimen RI&E en Plan van Aanpak fors verhoogd

Werkgevers moeten over een actuele risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) beschikken. In de uitvaartbranche is er de RI&E voor uitvaartondernemingen om werkgevers daarbij te helpen. De boetes voor het niet op orde hebben van de RI&E en het Plan van Aanpak zijn fors verhoogd.

Duurzaam bezig

BGNU-lid en GreenLeave-woordvoerder Roel Stapper gaf begin juli 2019 een interview over duurzame uitvaarten aan VNO-NCW. Maar ook PostNL vergroent, en dat biedt mogelijkheden voor uitvaartondernemers.

Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) komt eraan

Het voorstel voor de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) treedt op 1 januari 2020 in werking. Wat betekent dat voor de uitvaartbranche?

Beroepsstandaard voor ritueelbegeleiders

De leden van de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders (LBvR) hebben de Beroepsstandaard Ritueelbegeleider vastgesteld; een belangrijke bijdrage aan de verdere professionalisering van de ritueelbegeleiding.

BGNU NetwerkEvent 18 juni 2019: duurzamere uitvaarten

Uitvaarten kunnen nog een stuk duurzamer. Dat stellen branchevereniging BGNU en Stichting GreenLeave in een position paper die BGNU-directeur Heidi van Haastert tijdens het NetwerkEvent uitreikte aan Anja van Wingerden van Après la Vie Academie. “Duurzaamheid begint bij communicatie,” herhaalt Van Haastert de slotwoorden van Esther Molenwijk, het ‘geweten’ van GreenLeave.

Paul Koeslag: bevlogen doener

Hoofdredacteur Marjon Weijzen hield voor het Brancheblad Uitvaartzorg (BU5) een afscheidsinterview met oud-BGNU-voorzitter Paul Koeslag.