Nieuws


Studenten HBO-ICT voor u aan de slag?

BGNU-uitvaartondernemingen kunnen aanhaken bij studentprojecten van de Haagse Hogeschool (HBO-ICT) en zo hun cybersecurity verbeteren.

Het BGNU magazine Veilig Zakelijk Internetten is online!

Met veel genoegen presenteert BGNU het BGNU-online magazine Veilig Zakelijk Internetten.

Goed en gezond personeel

Medewerkers die lekker in hun vel zitten, presteren beter. Branchevereniging BGNU geeft tips hoe je medewerkers gemotiveerd en gezond houdt.

Tender politievervoer

Eind juni is de tender "Vervoer Stoffelijke Overschotten - Politie" gepubliceerd. Uitvaartondernemingen kunnen hierop inschrijven.

Team Magazine over duurzame inzetbaarheid

Even afstand nemen en kijken naar de activiteiten van de eigen organisatie op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Dat is wat MKB-Nederland met Team Magazine voor ogen staat, en wat prima aansluit bij de insteek van de workshops duurzame inzetbaarheid die branchevereniging BGNU organiseert.

Voorbereiding van jonge mensen op het familiebedrijf

ProMissie biedt BGNU-leden 10 procent korting op het leerwerktraject Familie Bedrijf en Opvolging.

Duurzame uitvaart-doelen

Sustainable Development Goals (SDG) oftewel Duurzame Ontwikkelingsdoelen, zijn door GreenLeave vertaald in "duurzame uitvaart-doelen".

Rob IJntema penningmeester FIAT-IFTA

BGNU-penningmeester Rob IJntema is benoemd tot penningmeester van de internationale brancheorganisatie FIAT-IFTA. Hij volgt Rolf Lichtner op voor de resterende periode van diens termijn. Tijdens de 48-ste ICD-meeting op 25 mei 2017 in Valencia stemden de national members van FIAT-IFTA hier unaniem mee in.

Wijziging Arbowet per 1 juli 2017

Per 1 juli 2017 gaat de vernieuwde Arbeidsomstandighedenwet in. Werkgevers en arbodienstverleners krijgen een jaar de tijd om hun contracten en dienstverlening hierop aan te passen.

Levenlanglerenkrediet gestart

Vanaf 8 juni is het mogelijk een Levenlanglerenkrediet aan te vragen. Omdat behoefte aan bij- en omscholing niet stopt na de studietijd, is het voor iedereen tot 55 jaar mogelijk les- of collegegeld te lenen voor een opleiding in het mbo of het hoger onderwijs en zo duurzaam inzetbaar te blijven. BGNU geeft veel aandacht aan duurzame inzetbaarheid: werknemers die goed in hun vel zitten blijven langer en enthousiaster inzetbaar. BGNU heeft een kritische noot geuit bij VNO-NCW/MKB-Nederland over de gestelde leeftijdsgrens!