Nieuws


Rouwpost-overleg 2018

Op donderdag 28 juni vond weer overleg met PostNL over de rouwpost plaats. Namens BGNU was Kees van der Spek daarbij aanwezig.

Bent u klaar voor de toekomst?

Ook uitvaartorganisaties kunnen er niet omheen: de arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler. Is uw onderneming er klaar voor?

Toegankelijkheid uitvaartondernemingen voor mensen met een beperking

Iedereen is welkom om van de diensten van uw uitvaartonderneming gebruik te maken. Maar hoe toegankelijk is uw dienstverlening voor de 2 miljoen mensen met een handicap die Nederland telt? MKB-Nederland lanceerde het programma MKB Toegankelijk, dat ondernemers stimuleert en helpt om mogelijke drempels in hun onderneming te slechten.

Reparatie derde WW-jaar

De uitvaartbranche deel gaat nemen aan de Stichting PAWW: de stichting die is opgericht voor de reparatie van het derde WW-jaar.

TNO-onderzoek toont geen belemmering milieu en veiligheid bij resomeren

Yarden heeft TNO onderzoek laten doen naar de arbo- en milieuveiligheid van resomeren. Het rapport van dit onderzoek heeft Yarden aangeboden aan de Ministers van Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

BGNU en ThreadStone Cyber Security B.V. sluiten partnerovereenkomst

De Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) en het Nederlandse ThreadStone Cyber Security kondigen vandaag een partnerovereenkomst aan die BGNU in staat stelt om haar keurmerk uitvaartondernemers te helpen digitaal veiliger te werken.

Digital Trust Center van start!

Het Digital Trust Center helpt ondernemers veilig digitaal te ondernemen. De website bevat ook voor onze keurmerk uitvaartondernemingen waardevolle tips.

NetwerkEvent 12 juni 2018: toetsingskader lijkbezorging

Ethicus Jan Peter Bergen ontwikkelde het toetsingskader voor nieuwe vormen van lijkbezorging en vertelde erover tijdens een BGNU NetwerkEvent op Fort Nigtevecht.

GreenLeave lanceert Circle Stone

Grafstenen komen van ver, worden met veel energie en milieuvervuiling gewonnen en daarna over wel 20.000 km getransporteerd. Na 10 tot 20 jaar verdwijnen ze via de puinbak onder het wegdek. Enorm zonde, en een kans in het kader van de circulaire economie. Daarom lanceert de Stichting GreenLeave 'Circle Stone'.

Kwaliteit postmortale zorg wordt zichtbaar

BGNU-lid Vredehof Uitvaartverzorging is, naast het Keurmerk Uitvaartzorg, in het bezit van het ISO9001-certificaat voor haar postmortale zorg. BGNU ondersteunt ideeën om de kwaliteit van postmortale zorg en mortuariumbeheer te borgen.