Nieuws


Rouwpostnieuws

BGNU overlegt jaarlijks met PostNL over de rouwpost. Dit jaar is onder andere gesproken over de rouwzegels, aanleverlocaties. en het weer!

Het nieuwe Brancheblad Uitvaartzorg komt eraan!

Het nieuwe Brancheblad Uitvaartzorg komt eraan! BU8 gaat over ‘je onderscheiden in een verzadigde markt’ en verschijnt op 18 oktober.

BGNU wil dat uitvaartverzorger een beschermd beroep wordt

BGNU is om een reactie gevraagd op een uitzending van het programma Undercover Nederland over een malafide uitvaartonderneming. Dit programma zendt SBS6 uit op zondag 13 oktober 2019, om 20.00 uur.

BGNU NetwerkEvent 2 oktober 2019: marketing

Een goed product is nog geen sterk merk. Van Friesland tot Limburg kwamen uitvaartondernemers, mediamensen en toeleveranciers naar BGNU’s NetwerkEvent om van Anne Marie Scheepers te horen hoe je je onderscheidt in een volle markt.

Prinsjesdag 2019

Dinsdag 17 september was het Prinsjesdag; het kan u niet ontgaan zijn! In politiek Den Haag werden verschillende plannen gepresenteerd, die natuurlijk ook ondernemers in de uitvaartzorg raken.

Gratis online trainingen over omgang met dementie

Tijdens de BGNU-ledenvergadering op 29 mei 2019 gaf cognitie- en gedragswetenschapper Paul Jansen (Dementiewijs / Anneke van der Plaats Foundation) waardevolle tips voor de omgang met mensen met dementie. Samen dementievriendelijk heeft nu online trainingen over dit onderwerp voor medewerkers met klantcontact.

eHerkenning: een must voor uitvaartondernemingen

Waarschijnlijk beschikt u als uitvaartondernemer al over eHerkenning - het is immers nodig voor de digitale aangifte van overlijden -, maar als u er nog niet over beschikt, wordt het tijd om u erin te gaan verdiepen: voor steeds meer overheidsdiensten en aangiften wordt eHerkenning een must.

Sander van der Meer en Andja Bratić in gesprek met Monica den Boer (D66)

Sander van der Meer (van BGNU-partner Digitale Nazorg) en Andja Bratić (van BGNU-lid Art of Goodbye) waren op woensdag 21 augustus 2019 in gesprek met Tweede Kamerlid Monica den Boer van D66. Bij die gelegenheid praatten ze haar bij en gaven hun visie op de digitale nalatenschap en online erfenis. De uitkomst: een interessant gesprek over het ‘digitaal overlijden’, complicaties van de AVG voor nabestaanden, toegang tot accounts en internationale wetgeving.

Boetes voor verzuimen RI&E en Plan van Aanpak fors verhoogd

Werkgevers moeten over een actuele risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) beschikken. In de uitvaartbranche is er de RI&E voor uitvaartondernemingen om werkgevers daarbij te helpen. De boetes voor het niet op orde hebben van de RI&E en het Plan van Aanpak zijn fors verhoogd.

Duurzaam bezig

BGNU-lid en GreenLeave-woordvoerder Roel Stapper gaf begin juli 2019 een interview over duurzame uitvaarten aan VNO-NCW. Maar ook PostNL vergroent, en dat biedt mogelijkheden voor uitvaartondernemers.