Nieuws


BGNU-workshop Ethiek in de praktijk, 16 april 2019

Verdien uw eerste PE-punten met een BGNU-workshop ethiek! De workshops van 16 en 25 april zijn (bijna) vol, in oktober organiseert BGNU er weer een. Deelnemers brengen eigen cases in, die, na een plenaire uitleg door de docent Ethiek in praktijk, in kleine groepjes collega’s ‘afgepeld’ worden tot de onderliggende ethische vragen. Vervolgens wordt er een afweging van waarden gemaakt.

Weer up-to-date over arbeidsrecht en vaststellingsovereenkomst

Wilt u meer weten over arbeidsrecht: de regels rond ontslag, de inhuur van zzp'ers, de WAB? AWVN organiseert een seminar en praat u helemaal bij. Wie alleen op zoek is naar wat er in een vaststellingsovereenkomst moet staan, leest de kennisbank van BGNU.

Branchevereniging BGNU goed voor innovatie uitvaartondernemingen!

BGNU is goed voor innovatie van uitvaartondernemingen. Dat is de conclusie die BGNU voorzichtig verbindt aan onderzoek naar het effect van brancheverenigingen op de innovatieve prestaties van leden.

WATT te doen inzake de Informatieplicht Energiebesparing

Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor alle bedrijven die jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas(equivalent) verbruiken.

Nota-overleg Uitvaartwet geannuleerd

Het nota-overleg over de Uitvaartwet dat gepland was voor 15 april 2019 is geannuleerd.

Rondetafelgesprek Tweede Kamer: wettelijke kwaliteitsborging gewenst

Op 11 april 2019 schoof BGNU met veertien andere genodigden aan bij het Rondetafelgesprek over modernisering van de Wet op de lijkbezorging. Het gesprek werd voorgezeten door Monica de Boer van D66. Vorig jaar diende zij een initiatiefnota in om de Uitvaartwet - zoals de wet moet gaan heten - te herzien.

Brancheblad Uitvaartzorg 2019 #4: Generaties

Nummer 4 van het Brancheblad Uitvaartzorg staat in het teken van ‘generaties en familiesystemen’.

Stralingsgevaar bij radioactieve overledenen

Eind vorig jaar publiceerde het RIVM een rapport over stralingsrisico’s bij nucleaire therapieën. Opgeschrikt door incidenten met radioactieve overledenen komt er een vervolgstudie voor de uitvaartbranche. "Het stralingsgevaar is klein, maar moet geminimaliseerd worden."

Het nieuwe Brancheblad Uitvaartzorg komt eraan!

Het nieuwe Brancheblad Uitvaartzorg komt eraan! BU4 gaat over ‘generaties en familiesystemen’ en verschijnt op 12 april.

Valse e-mails en factuurfraude: wees alert!

Recent waarschuwde de Fraudehelpdesk weer dat er veel valse e-mails in omloop zijn. Ook factuurfraude komt veel voor.