(Voorlopig) geen coronamaatregelen meer

 

Hoewel nu de laatste coronamaatregelen in Nederland zijn vervallen, is het nog steeds belangrijk om de adviezen om verspreiding van het virus te verminderen, op te volgen.

Woensdag 23 maart 2022 heeft de overheid de laatste coronamaatregelen laten vervallen. Voor uitvaarten golden er al geen bijzondere maatregelen meer.

Corona-adviezen

Dat laat natuurlijk onverlet dat het coronavirus nog steeds onder ons is en de corona-adviezen zijn daarom nog wel belangrijk:

20220324 BGNU Voorlopig geen coronamaatregelen meer
  • Blijf bij klachten die kunnen wijzen op corona thuis en doe een zelftest; en bij een positieve uitslag daarvan: een test bij de GGD.
  • Het thuiswerkadvies is vervallen, maar de overheid vraagt werkgevers om afspraken over hybride werken te maken waar dat mogelijk is en extra aandacht te hebben voor werknemers die zorgen hebben over hun gezondheid.
  • Het volgen van de basisregels blijft belangrijk om kwetsbare medemensen te beschermen: blijf dus regelmatig uw handen wassen, hoesten en niezen in uw elleboog, en goed ventileren.

De overheid roept iedereen op om elkaars keuzes waar het gaat om bescherming tegen het coronavirus te respecteren. Daar sluit BGNU zich uiteraard van harte bij aan.

Bestuursteam Coronavirus

Het bestuursteam coronavirus stopt (voorlopig) met zijn activiteiten. Mocht de coronapandemie weer ernstigere vormen aannemen waardoor er weer maatregelen nodig zijn, dan steken zij uiteraard de koppen weer bij elkaar.