VANAF 25 SEPTEMBER 2021 UITVAARTEN TERUG NAAR NORMAAL

 

De samenleving maakt weer een stapje in de goede richting, we verlaten de 1,5 metersamenleving. Dit betekent dat we vanaf 25 september 2021 de maximale capaciteit van een uitvaartlocatie kunnen benutten.

Uitvaarten in uitvaartlocaties

De overheid stelt de uitvaartbranche vrij van het gebruik van het coronatoegangsbewijs, de verplichte registratie, gezondheidscheck en vaste zitplaatsen. Voor uitvaarten in uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen gelden dus geen extra regels meer. Voor bijvoorbeeld condoleancebijeenkomsten buiten deze locaties, gelden de coronaregels die voor de betreffende locatie gelden. 

De beperking van de maximale groepsgrootte in uitvaartlocaties was al in een eerder stadium door de overheid losgelaten. Vanaf 25 september 2021 kunnen uitvaarten dus grotendeels weer normaal plaatsvinden.

Basisregels blijven

Let wel, het coronavirus is nog niet weg! BGNU adviseert daarom dringend om waar mogelijk afstand te blijven houden. Het is verstandig om elkaar de ruimte te geven en te gunnen; 1,5 meter is en blijft een veilige afstand. Ook de andere basisregels - handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD, goede luchtventilatie in de binnenruimtes - dragen bij aan het voorkomen van besmetting. Thuiswerken blijft de voorkeur genieten, tenzij het niet anders kan.

Andere activiteiten in uitvaartcentra?

20210925 BGNU VANAF 25 SEPTEMBER 2021 UITVAARTEN TERUG NAAR NORMAAL herdenkingsbijeenkomsten

Voor uitvaartplechtigheden in een uitvaartcentrum is dus geen coronatoegangsbewijs nodig, maar wat als u een herdenkingsavond of een open dag organiseert? De vrijstelling geldt alleen voor uitvaarten. Een avond om de overledenen van het afgelopen jaar te herdenken of een open dag om kennis te maken met uitvaartmogelijkheden zijn evenementen en daarbij gelden de regels voor evenementen.