Tijdelijk gratis Batterij Bewaarbox

 

Afgedankte batterijen belanden nog te vaak in het restafval. Stibat biedt ondernemers daarom tijdelijk de Batterij Bewaarbox Zakelijk gratis aan.

Stibat (Stichting Batterijen) is de organisatie die in Nederland zorgt voor het inleveren, ophalen, sorteren en recyclen van lege batterijen. Voor het inzamelen van afgedankte batterijen heeft de organisatie een landelijk dekkend netwerk.

Waardevolle grondstoffen

Afgedankte batterijen belanden nog te vaak in het restafval. Dat is zonde, want batterijen en accu’s zitten vol bruikbare metalen zoals ijzer, lood, zink, mangaan, kobalt en nikkel. Dat zijn metalen die nodig zijn voor het maken van nieuwe batterijen en andere producten. Het is dus waardevol om batterijen te recyclen. Uw uitvaartonderneming kan daar nu gemakkelijk en kosteloos aan bijdragen. En daarmee ook aan de duurzaamheidsdoelstellingen binnen uw organisatie!

Bewaarbox voor afgedankte batterijen

20211123 BGNU Tijdelijk gratis Batterij Bewaarbox Stibat

Om de inzameling van afgedankte batterijen te stimuleren heeft Stibat de Batterij Bewaarbox Zakelijk ontwikkeld. Met de Batterij Bewaarbox Zakelijk is er een centraal punt binnen de organisatie waar de afgedankte batterijen ingeleverd kunnen worden. De volle bewaarbox kan vervolgens worden geleegd bij één van de ruim 25.000 Stibat inleverpunten of via de reguliere afvalinzamelaar van het klein chemisch afval (KCA).

De bewaarbox is 29 bij 18 bij 18 cm groot en er passen ongeveer 300 batterijen in. Normaal kost de bewaarbox 15 euro, maar nu is hij tijdelijk gratis (ook geen verzendkosten) te krijgen.

Geïnteresseerd?

Wilt u in uw organisatie een of meerdere bewaarboxen plaatsen? Mail dan de volgende gegevens aan Bas Brands (bbr@stibat.nl):

  • Naam van uw organisatie, adres en woonplaats
  • Naam, mailadres en telefoonnummer van een contactpersoon
  • Het gewenst aantal gratis bewaarboxen

Doe het snel, want op = op! De gratis bewaarboxen kunnen alleen op deze manier besteld worden (via de webshop van Stibat betaalt u de gewone prijs).

Volle batterijbox legen

Als de Batterij Bewaarbox vol is, kunt u hem legen via uw reguliere inzamelaar van klein chemisch afval, of bij een van de vele Stibat-inleverpunten. Onder het moto “Waar je ze koopt, kun je ze kwijt” staan in alle winkels die batterijen of producten met ingebouwde batterijen verkopen, inzamelmiddelen van Stibat.

Over Stibat

Stibat (Stichting Batterijen) is in 1995 opgericht en is de non-profit organisatie in Nederland die zorgt voor het inleveren, ophalen, sorteren en recyclen van lege batterijen. Door het hele land zijn er ruim 25.000 inleverpunten; bijvoorbeeld bij supermarkten, bouwmarkten, basisscholen, zorginstellingen en milieustations. Daarnaast is Stibat een kenniscentrum voor iedereen die meer wil weten over het veilig en verantwoord omgaan met batterijen en fietsaccu’s. Stibat wordt (via een verplichte afdracht voor elke batterij die in Nederland op de markt komt) volledig gefinancierd door de producenten en importeurs van batterijen.