Meer belangstellenden bij uitvaarten

 

Tijdens de persconferentie van demissionair premier Rutte en minister De Jonge op 20 april 2021 werden verschillende versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Zo gaan terrassen en winkels onder voorwaarden weer open en verdwijnt de avondklok. Ook ten aanzien van uitvaarten is een versoepeling bekend gemaakt: met ingang van woensdag 28 april mogen bij uitvaarten weer 100 personen aanwezig zijn.

De belangrijkste wijzigingen voor de uitvaartbranche

  • Met ingang van woensdag 28 april, 4.30 uur, geldt de avondklok niet meer.
  • Per 28 april mogen thuis 2 bezoekers ontvangen worden. Tot die tijd geldt het dringende advies om thuis maar 1 bezoeker per dag te ontvangen.
  • Met ingang van woensdag 28 april mogen weer 100 personen een uitvaartplechtigheid bijwonen, mits er voldoende afstand gehouden kan worden. Tot die tijd is dat maximum 50 personen (inclusief kinderen, exclusief medewerkers).
  • Catering bij een condoleance aansluitend op een uitvaartplechtigheid in een uitvaartcentrum of een crematorium was al uitgezonderd van de horecasluiting en daaraan verandert niets.

Alle regels zoals die met ingang van 28 april gelden, leest u op de website van de rijksoverheid.


Basisregels handhaven

20210421 BGNU Meer belangstellenden bij uitvaarten maximaal 100 personen

Het aantal besmettingen in ons land is nog steeds erg hoog. Aan de versoepelingen kleeft het risico dat de besmettingsgraad verder toeneemt. Het is daarom nu extra belangrijk om de basisregels - afstand houden, handen wassen, laten testen, mondkapje dragen - te blijven volgen en nabestaanden te blijven vragen om dat ook te doen. En natuurlijk om zoveel mogelijk thuis te werken en nabestaanden telefonisch of digitaal te woord te staan: thuiswerken is nog steeds de norm en van groot belang om besmettingen te voorkomen.

Het gaat om de veiligheid van nabestaanden, maar zeker ook van alle medewerkers in onze branche en daarmee om de continuïteit van de uitvaartdienstverlening. Wij rekenen op u!