Coronabasisregels: voor ieders veiligheid

 

Veel coronamaatregelen in Nederland versoepelen, maar dat heeft geen gevolgen voor uitvaarten. De basisregels - afstand houden, handen wassen, laten testen, mondkapje dragen - gelden nog steeds en het is belangrijk elkaar daar alert op te houden.

Geen versoepelingen bij uitvaartplechtigheden

20210520 BGNU Coronabasisregels voor ieders veiligheid Geen versoepelingen bij uitvaartplechtigheden

Vanaf woensdag 19 mei 2021 gelden er versoepelingen van de coronamaatregelen; de tweede stap van het openingsplan is gezet. Voor de uitvaartbranche heeft dit geen gevolgen: de regels die rond uitvaartplechtigheden gelden, waren al ruimer dan voor andere evenementen en blijven wat ze waren.

Blijf de basisregels volgen

20210520 BGNU Coronabasisregels voor ieders veiligheid Blijf de basisregels volgen

De basisregels om besmettingen te voorkomen zijn nog steeds onverkort van kracht. We merken de afgelopen weken dat steeds meer mensen het moeilijk vinden om zich te houden aan de 1,5 meter afstand en het dragen van mondkapjes bij uitvaarten. Toch is het belangrijk dat te blijven doen en ervoor te zorgen dat we elkaar veilig en gezond houden.

Praat erover

20210520 BGNU Coronabasisregels voor ieders veiligheid Praat erover en handhaaf coronaregels

Het is daarom belangrijk elkaar aan te blijven spreken op het naleven van de basisregels en er ook binnen teams over in gesprek te gaan. Blijf daarom ervaringen en tips uitwisselen om de naleving te stimuleren en help elkaar om alert te blijven. Als uitvaartorganisaties zijn we verantwoordelijk voor een veilige (werk)plek voor onze medewerkers, nabestaanden en bezoekers. Daar moeten we ons voor blijven inzetten!