VTU-leden leveren persoonlijke beschermingsmiddelen

 

In deze tijden van corona is het lastig om aan persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) te komen. Ook in de uitvaartbranche zijn zaken als mondneusmaskers en reinigingsgel moeilijk te krijgen. Het bestuursteam coronavirus heeft daarom leden van de Vereniging Toeleveranciers Uitvaartbranche (VTU) daarvoor benaderd.

Zoektocht naar PBM’s voor de uitvaartzorg

20200429 BGNU VTU leden leveren persoonlijke beschermingsmiddelen Mondkapje en handgel

In het bestuursteam coronavirus zijn verschillende organisaties in de uitvaartbranche vertegenwoordigd: BGNU (uitvaartondernemingen), LOB (begraafplaatsen), LVC (crematoria), Nardus (uitvaartverenigingen) en VTU (toeleveranciers). Samen proberen zij ervoor te zorgen dat de uitvaartzorg ook in deze tijd van corona altijd over voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen kan beschikken. Zo probeert het bestuursteam via het LOT-C ervoor te zorgen dat de uitvaartbranche aan de landelijke distributie van PBM’s kan deelnemen en is er ook gekeken naar mogelijk leveranciers van buiten de uitvaartbranche.

VTU-leden leveren PBM’s

Verschillende leden van VTU hebben laten weten persoonlijke beschermingsmiddelen voor de uitvaartzorg te kunnen leveren. Het gaat daarbij om de volgende bedrijven:

De beschikbaarheid van de beschermende middelen fluctueert momenteel per dag: de nieuwe aanvoer is niet altijd zeker, omdat het merendeel van de PBM’s van buiten de landsgrenzen komt. Tot eind april, zo geven deze VTU-leden aan, hebben zij hun klanten kunnen voorzien van alle producten die zij nodig hadden om de uitvaartzorg te kunnen uitvoeren, en zij verwachten dat te kunnen blijven doen. Deze leveranciers hebben toegezegd dat de uitvaartbranche hun primaire focus heeft om aan de PBM-vraag te blijven voldoen.

Eerlijke prijs

20200429 BGNU VTU leden leveren persoonlijke beschermingsmiddelen Eerlijke prijs voor BPM

De brancheverenigingen die het bestuursteam coronavirus vormen zijn normaliter terughoudend met het adviseren van de producten of diensten van bepaalde bedrijven. Gezien de krapte op de markt voor PBM’s maken zij daar nu een uitzondering op voor deze bedrijven. Het bestuursteam gaat er daarbij vanuit dat deze toeleveranciers een faire prijs blijven rekenen voor de beschermingsmiddelen. Mocht dat onverhoopt niet zo zijn, dan hoort het bestuursteam dat graag.