BGNU ThemaEvent: “Altijd aan” wat betekent dat voor jou als professional?

Datum

  • wo 10 mrt. 2021
  • 16:00u tot 17:00u

Details locatie

In 2020 organiseerde BGNU haar eerste ThemaEvent. We stonden toen uitgebreid stil bij het werken in de uitvaartzorg in tijden van corona en dat kon op veel enthousiasme rekenen. Reden om opnieuw een ThemaEvent te organiseren, en daarbij hebben we het (natuurlijk) weer over ons vak!

Werk in de uitvaartzorg gaat 24 uur per dag door; 7 dagen per week. Natuurlijk regelen de wet en onze cao dat je als werker in de uitvaartzorg niet altijd klaar hoeft te staan voor nabestaanden, maar is dat in de praktijk ook zo? Hoe is het om te schipperen tussen het moreel appel dat je gezin op je doet, en dat de nabestaanden op je doen?

Op woensdag 10 maart aanstaande - van 16.00 tot 17.00 uur - geven we werkers in de uitvaartzorg graag een flinke duw in de goede richting om die balans te vinden.

Annemarie van Zuylen is arbeids- en organisatiedeskundige bij Beter.com en expert op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Zij analyseert de reacties op de enquête Altijd aan die BGNU en Brancheblad Uitvaartzorg hebben uitgezet in onze branche en plaatst die in een breder perspectief: waar staan we als branche, welke punten moeten we echt oppakken en hoe kunnen we dat doen.

Astrid Strijbos werkt al geruime tijd als uitvaartverzorger en sinds maart 2020 als coördinator uitvaartzorg bij vereniging Memento Mori in Heerde. Hiervoor heeft zij ruim 15 jaar als zelfstandig counselor gewerkt vanuit een eigen praktijk. Zij probeert die ervaring in haar werk als uitvaartverzorger in te zetten en een goede balans te vinden tussen de uitvaartverzorger als steun voor de nabestaanden en de uitvaartverzorger als mens. Zij deelt met ons haar ervaringen in de dagelijkse praktijk.

Dit BGNU ThemaEvent staat open voor iedereen in de uitvaartbranche. Werk je als uitvaartverzorger, overledenenverzorger of vervoerder, of ben je als leidinggevende of HR-medewerker verantwoordelijk voor deze mensen, dan is dit ThemaEvent extra interessant voor jou!

Register Uitvaartverzorgers verdienen met deelname aan dit ThemaEvent 1 PE-punt

Het ThemaEvent is gratis voor leden van BGNU. Voor alle anderen geldt een kleine onkostenvergoeding van 21 euro. Wil je meedoen? Meld je dan aan via onderstaande formulier en geef daarbij a.u.b. aan:

  • naam van de organisatie en namen van personen die willen meedoen;
  • hun mailadres en 06-nummer;
  • het factuur(post)adres (niet BGNU-leden ontvangen een factuur voor de onkosten).