Magazine Veilig Zakelijke Internetten BGNU

Online-magazine Veilig Zakelijk Internetten combineert informatie en inspiratie in de strijd tegen cybercriminaliteit in de uitvaartbranche.

Branchevereniging BGNU heeft met VNO-NCW/MKB-Nederland gewerkt aan het project cybersecurity met als doel de aangesloten uitvaartondernemingen goed te informeren over het veilig digitaal ondernemen.

Klik hier om naar het online-magazine te gaan.

Digital Trust Center
Als opvolger van het project Veilig Zakelijk Internetten heeft de overheid het Digital Trust Center (DTC) in het leven geroepen. Het DTC helpt ondernemers met veilig digitaal ondernemen. Onder andere via de website www.digitaltrustcenter.nl waar bestaande en nieuwe informatie over veilig digitaal ondernemen wordt gebundeld en makkelijke toegankelijk wordt gemaakt

Gerelateerde items

Cybersecurity

Lees artikel
 • Datum: 10-02-2017
 • Omschrijving: Elke dag worden ondernemers slachtoffer van hackers, online afpersing en cybercrime waarbij belangrijke gegevens op straat komen te liggen.

Gedragsregels tegen cybercrime

Lees artikel
 • Datum: 08-06-2017
 • Omschrijving: Cybersecurity-gedragsregels helpen u het risico beperken om slachtoffer van cybercriminaliteit te worden. Bespreek ze met uw medewerkers.

Cybersecurity in de uitvaartbranche

Downloaden
 • Datum: 06-06-2017
 • Omschrijving: In het pilotproject "cybersecurity in het MKB" is eind 2016 gekeken hoe BGNU-leden zich beveiligen tegen cybercriminaliteit.
  "Cybersecurity in het MKB" is een project van MKB-Nederland waaraan BGNU in het laatste kwartaal van 2016 heeft meegedaan. Het rapport van dit onderzoek treft u hier aan.

Cybersecurity: beveilig uw bedrijfsnetwerk tegen cybercriminelen!

Lees artikel
 • Datum: 22-03-2017
 • Omschrijving: Cybercriminaliteit stijgt hard, jaarlijks is er voor ruim 8,8 miljard euro aan economische schade door cybercriminaliteit. Uit onderzoek van
  de Haagse Hogeschool - waaraan ook BGNU heeft meegewerkt - in het MKB blijkt dat 20% van de bedrijven slachtoffer is geworden van cybercrime. Onderzoek van McAfee toonde eerder aan dat 39% van de bedrijven in het MKB geen beveiligingsplan heeft.