Check uw cybersecurity

Internet is onmisbaar, ook voor uitvaartondernemers. Communicatie zonder internet is nauwelijks meer voor te stellen. Maar er is een keerzijde: cybercriminaliteit. Door de Cyber Risico Scan te doen, weet u waar de kwetsbaarheden van uw onderneming liggen en kunt u ze aan (laten) pakken.

Door schade wijzer

De Dunweg Groep werd begin 2017 gehackt. Daar kwamen ze pas achter toen ze overstapten naar een nieuwe IT-provider. Alexander van der Pijl van Dunweg Uitvaartzorg: “We zijn daardoor voorzichtiger geworden. We zijn een groeiend bedrijf en als er iets gebeurt, zitten 40 mensen elkaar aan te kijken. Dat kost geld.”

Dat gebeurt mij niet

20180227 Bgnu Veilig Zakelijk Internetten Computer

Uit onderzoek van de Haagse Hogeschool blijkt dat uitvaartondernemers niet verwachten dat zij snel slachtoffer zullen worden van cybercriminaliteit. Maar mkb-ondernemingen blijken juist vaak een geliefd doelwit van internetcriminelen, omdat zij - vaker dan grotere bedrijven - hun beveiliging minder goed op orde hebben.

De toename van cybercrime is dan ook het grootst binnen het mkb. Tijd dus om uw onderneming te wapenen. Een betere beveiliging begint met inzicht in de huidige stand van zaken. Doe daarom de gratis risicoscan op Veilig Zakelijk Internetten. In korte tijd weet u hoe de zaken ervoor staan en kunt u met uw IT-partner eventuele kwetsbaarheden aanpakken.

Normaal gesproken kost deze risicoscan 300 euro, maar doordat MKB-Nederland en de overheid het belangrijk vinden dat het Nederlandse mkb goed beveiligd is, is de scan nu tijdelijk gratis voor BGNU-leden. Laat deze kans dus niet liggen om inzicht te krijgen in uw huidige staat van security!Meer lezen over Veilig Zakelijk Internetten:

Een virus kent inmiddels iedereen wel, maar cybercriminelen zitten niet stil en hebben de afgelopen jaren geavanceerde trucjes bedacht om uw onderneming waardevolle data te ontfutselen. Lees hier welke vormen er zijn, zodat u weet hoe u zich ertegen kunt wapenen.

Wist u dat het helemaal niet zo moeilijk is om uw onderneming tegen cybercriminaliteit te wapenen? Lees hier welke maatregelen u kunt treffen om uw onderneming en waardevolle bedrijfsinformatie zo goed mogelijk te beveiligen tegen aanvallen van binnen- en buitenaf.

Hoe staat het eigenlijk met de beveiliging van computers en systemen in het mkb? De Haagse Hogeschool voerde een omvangrijk onderzoek uit en kwam tot een aantal opvallende cijfers.

Gerelateerde items

Cybersecurity

Lees artikel
 • Datum: 10-02-2017
 • Omschrijving: Elke dag worden ondernemers slachtoffer van hackers, online afpersing en cybercrime waarbij belangrijke gegevens op straat komen te liggen.

Gedragsregels tegen cybercrime

Lees artikel
 • Datum: 08-06-2017
 • Omschrijving: Cybersecurity-gedragsregels helpen u het risico beperken om slachtoffer van cybercriminaliteit te worden. Bespreek ze met uw medewerkers.

Cybersecurity in de uitvaartbranche

Downloaden
 • Datum: 06-06-2017
 • Omschrijving: In het pilotproject "cybersecurity in het MKB" is eind 2016 gekeken hoe BGNU-leden zich beveiligen tegen cybercriminaliteit.
  "Cybersecurity in het MKB" is een project van MKB-Nederland waaraan BGNU in het laatste kwartaal van 2016 heeft meegedaan. Het rapport van dit onderzoek treft u hier aan.

Magazine Veilig Zakelijke Internetten BGNU

Lees artikel
 • Datum: 18-07-2017
 • Omschrijving: Online-magazine Veilig Zakelijk Internetten combineert informatie en inspiratie in de strijd tegen cybercriminaliteit in de uitvaartbranche.

Een veilige site, een goed gevoel

Lees artikel
 • Datum: 03-11-2017
 • Omschrijving: Ondernemingen zijn verplicht hun KvK-nummer op de website te vermelden. Niet verplicht, maar wel raadzaam, is het hebben van een https-site.
  Steeds meer BGNU-leden hebben zo'n beveiligde website.