BGNU NetwerkEvent: Keuze voor alternatieve vormen van lijkbezorging

Datum

  • di 12 jun. 2018
  • 16:00u tot 19:00u

Details locatie

  • Velterslaan 1
  • Gedenkplaats Fort Nigtevecht
  • 1391 HV
  • Abcoude
  • NL
  • Website locatie

Contactgegevens

Ook voor deze bijeenkomst heeft BGNU weer een boeiende spreker gevonden: Jan Peter Bergen, onderzoeker ethiek van technologische ontwikkelingen aan de Universiteit van Twente, was hoofdonderzoeker van het recent verschenen rapport 'Toetsingskader alternatieve vormen van lijkbezorging'. De waarden die meespelen bij de keuze die mensen maken voor (alternatieve) vormen van lijkbezorging, is dan ook de focus van dit NetwerkEvent. 

In onze multiculturele en liberale samenleving is minstens één trend onmiskenbaar: het leven diversifieert. Echter, die trend beperkt zich niet tot het leven, nee, ook ons sterven is meer en meer het onderwerp van bewuste keuzes en persoonlijke invulling. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ook in de uitvaartsector wordt geïnnoveerd, o.a. in de vorm van nieuwe lijkbezorgingstechnieken (denk aan resomeren, cryomeren, composteren, enz.).

Deze nieuwe technieken nopen ons tot bredere reflectie op de lijkbezorging, want meer keuzevrijheid maakt de keuze natuurlijk ook minder vanzelfsprekend. In deze lezing wordt ingegaan op de waaier aan waarden die een rol spelen in keuzes rond lijkbezorgingstechnieken, hoe we denken over het ‘lijk’ en hoe dat samenhangt met deze waarden en de verschillende lijkbezorgingstechnieken, en hoe concrete keuzes ook terecht kunnen verschillen op basis van iemands waarden, visie en positie in het uitvaartproces.


BGNU NetwerkEvents staan open voor iedereen die werkzaam is in of verbonden is met de uitvaartbranche. Een stevige lezing over een actueel thema door een bepalende spreker. Door- en bijpraten met uitvaartondernemers, hun leveranciers, uitvaartinnovators en opinieleiders uit de sector.

De Events, met een drankje en een hapje, zijn gratis voor leden van BGNU. Voor alle anderen geldt een onkostenvergoeding van 20 euro per persoon.

Bij bijeenkomsten die door BGNU worden georganiseerd kunnen foto’s worden gemaakt ten behoeve van de website van BGNU, publicatie in het Brancheblad Uitvaartzorg, e.d. Wanneer u uitdrukkelijk niet gefotografeerd wenst te worden, geeft u dit dan vooraf aan bij de organisatie.